Aflyste fodboldrejse og brugte pengene på at hjælpe frivillig

21-årige Mikkel Hylleberg fra Kjellerup IF havde vundet en fodboldrejse til Premier League. Men i stedet for at tage af sted brugte han pengene på en elcykel til en af klubbens frivillige, som er ramt af KOL.



En tydeligt rørt Kridt-Peter fik sin nye elcykel overrakt af Mikkel Hylleberg i forbindelse med et sponsorarrangement. Foto: Kjellerup IF


I rigtig mange fodboldklubber har man den slags frivillige, som bare altid er der.

Det er i allerhøjeste grad også tilfældet i Kjellerup IF, hvor 70-årige Kridt-Peter, med det borgerlige navn Peter Jacobsen, altid er på plads, når der bliver trænet på klubbens baner, ligesom han hjælper med at filme alle førsteholdets kampe.

Desværre lider han af lungesygdommen, KOL, og da han så ovenikøbet er gået over til en ny type medicin, som gør, at han har problemer med at trække vejret, har han fået meget sværere ved at slæbe det tunge videoudstyr frem og tilbage på de jyske fodboldbaner.

Det har en af klubbens spillere - bare 21-årige Mikkel Hylleberg - nu gjort noget ved.

Droppede Premier League-tur for at hjælpe

Mikkel Hylleberg havde vundet en tur til England for at se Premier League sammen med to holdkammerater efter en spinning-arrangement, hvor der blev cyklet penge ind til Team Rynkeby og Børnecancerfonden. De tre havde dog ikke fået sat dato på turen, og da han mødte Kridt-Peter ude på banen, blev rejseplanerne ændret.

- Jeg havde godt lagt mærke til, at Peter havde kæmpet mere med kræfterne og havde måttet holde flere pauser på det sidste, når han kom for at se os træne eller filme vores kampe, og da jeg mødte ham ude på træningsbanen, spurgte jeg ind til det. Her fortalte han mig, om sine udfordringer, fortæller Mikkel Hylleberg, og udbygger:- For at hjælpe ham besluttede jeg mig for at købe sådan en særlig elcykel med tre hjul til ham. Min farfar har næsten lige fået sådan en, så jeg vidste, den er god, siger den unge fodboldspiller.

Mikkel Hylleberg havde blot fået pengene fra spinning-arrangementet til fodboldrejsen udbetalt, men i stedet for at bruge dem på at give sig selv en fodboldoplevelse, fik han tilladelse til at bruge dem på at hjælpe Kridt-Peter i stedet.

Livsbekræftende gut

For den unge fodboldspiller var det ikke en svær beslutning at bruge pengene på at hjælpe Peter Jacobsen, selv om de ellers var øremærket til Premier League-turen.

- Han er så livsbekræftende at være sammen med, og jeg kan ikke lade være med at beundre ham, lyder det fra Mikkel Hylleberg med et smil på læben, inden han også sender roser i retning af klubbens øvrige frivillige.

- Nu var det Peter, som fik cyklen, men det var også lidt tænkt som en tak til alle de andre frivillige i klubben. Vi spillere ved jo godt, at det kun er på grund af dem, at vi har så velfungerende en klub, siger han inden han understreger, at gaven faldt i særdels god jord:

- Han fik cyklen overrakt i forbindelse med et sponsorarrangement for nyligt, og han blev så glad og rørt – og jeg tror faktisk dårligt nok, han har været af cyklen siden, fortæller Mikkel Hylleberg.


Hvor er det her en dejlig og livsbekræftende historie. Du er fantastisk, Mikkel!

Posted by Jysk Fodbold on 13. august 2015

Log ind