Tidligere Premier League-spiller skal bombe i Serie 6

Han har tidligere spillet 143 kampe og scoret 22 mål i verdens bedste fodboldliga, Premier League. Nu skal den tidligere topspiller tørne ud for Serie 6-holdet Nørskovlund i foråret.



Henrik "Tømrer" Pedersen bliver et ubehageligt bekendtskab for en række Serie 6-hold. Foto: Fodboldbilleder.dk
I seks sæsoner spillede Henrik ”Tømrer” Pedersen Premier League-fodbold for Bolton Wanderers.

Fremover vil han dog ikke løbe på banen til øredøvende larm på Old Trafford eller stå med gåsehud på de legendariske græsstrå på Anfield Road til tonerne af ”You’ll never walk alone”.

Derimod vil lydkulissen bestå af sporadiske klapsalver på Ans Stadion og vindens susen i træerne på banen ved Nørskovlund skole.

I foråret vil den 38-årige tidligere topspiller nemlig tørne ud for Serie 6-klubben Nørskovlund IF som har base lidt nord for Silkeborg.

Hyggen er motivationen

Nørskovlund har lige i underkanten af 200 indbyggere og kan kun prale af at have et hold, som spiller i de laveste af de jyske serierækker – så hvordan er det lykkedes  at få fingrene i en tidligere Premier League-spiller?

- Nørskovlund havde ikke noget fodboldhold, og vi var fire gutter fra folkeskolen, som alle kommer fra området, der havde gået og snakket om, at det kunne være sjovt at lave vores eget hold. Og nu fik vi det endelig ført ud i livet, forklarer Henrik Tømrer Pedersen, som nåede at få tre A- og fem ligalandsholdskampe.

- Jeg var ude og træne med dem i onsdags, og de har en del unge spillere. Det så rigtig godt ud, lyder den optimistiske melding fra den fysisk stærke spiller, som ikke er i tvivl om, hvad målsætningen er.

- Jeg har spillet lidt oldboys-fodbold siden jeg stoppede i Silkeborg IF, og mon ikke formen rækker til Serie 6? Men det vigtigste er helt klart hyggen og det sociale samvær, og havde det ikke været for de tre andre, så var jeg helt sikkert ikke kommet til at spille seriefodbold, siger han.

Hvis jeg kan komme på hold…

I løbet af sin Premier League-tid nåede Henrik ”Tømrer” Pedersen at score 22 mål. Alligevel føler han sig ikke selvskrevet på holdkortet, når forårsturneringen går i gang.

- Nu må vi se, om jeg kan komme på hold, for jeg får nok ikke tid til at komme til træning hver gang. Heldigvis er træneren en af kammeraterne, lyder det grinende fra angriberen med det stærke venstreben, som ikke tør give et bud på, hvor mange gange han kommer til at passere modstandernes målmand i foråret.

- Det er jo ikke sikkert, at jeg får lov til at spille yndlingspositionen som spidsangriber. Nu må vi se, hvad trænerens plan er. Men jeg håber da på, at jeg kommer til at score et par kasser, siger han.

Se også

Nørskovlunds Serie 6-pulje i foråret 

Superligarutine skal stoppe Serie-nedtur 


Log ind