MENU

Seniorfodboldens fremtid til debat

Hvordan ser fremtiden ud for seniorfodbolden? Det er hovedtemaet ved en debat i Holstebro tirsdag aften, hvor bl.a. formand for DBU Jyllands Seniorudvalg, Ole Ladefoged, sidder i panelet.
Seniorfodbolden i det nordvestjyske lever stadig, men den har set markant bedre tider. 

Sådan lyder anslaget til en spændende debataften om fremtidens seniorfodbold tirsdag den 4. marts kl. 19.00 i Holstebro. 

Initiativtageren til arrangementet er Dagbladet Holstebro, der gennem sin løbende dækning af seriefodbolden har konstateret, at også store hæderkronede klubber som Holstebro Boldklub, Struer Boldklub og Lermvig GF er ramt af svigtende medlemstal på seniorsiden - bl.a. med udtrækninger af hold til følge.

Og spørgsmålene er mange og væsentlige: Hvad skyldes frafaldet i seniorfodbolden? Hvordan spiller den generelle samfundsudvikling ind på seriefodboldens udvikling? Virker de initiativer som allerede er sat i værk? Eller hvad skal der ellers til for at knække kurven?

DBU Jylland, IDAN og FCM i paneldebat

I aftenens anledning har Dagbladet Holstebro sammensat et "ekspertpanel" bestående af:

• Ole Ladefoged, formand for seniorudvalget i DBU Jylland. Har stor indsigt i seniorfodboldens udfordringer, er kraftigt involveret i DBU's store satsning på det alternative tilbud, Fodbold Fitness og er interesseret i at høre, hvordan klubberne selv ser på situationen.

• Henrik H. Brandt, direktør for Idrættens Analyseinstitut (IDAN). Han har stor viden om emnet og vil blandt andet fortælle om fodbold som motionsform. Hvordan skal klubberne eksempelvis tilpasse sig de tendenser, som samfundet lige nu oplever, når det kommer til motion og sundhed?

• Torben Sjørvad, formand for Holstebro Boldklubs formand. Han repræsenterer lokalområdets højest rangerede klub, der efter 19 år i divisionerne er røget ned i rækkerne og nu har sit bedste hold i jyllandsserien. HB har fra i år lavet et historisk samarbejde med Mejdal GIK om at stille et fælles hold i serie 2. Er tiden måske kommet til, at områdets klubber fremover skal arbejde endnu mere sammen end nu?

• Glen Riddersholm, cheftræner i FC Midtjylland. Findes der en elite uden bredde? FC Midtjylland er samarbejdspartner med så godt som alle klubber i det nordvestjyske område, og cheftræneren vil derfor fortælle om, hvordan superligaklubben ser på, at regionens klubber har det svært på seniorsiden. Der kan forhåbentlig også blive tid til, at Glen Riddersholm fortæller lidt om den spændende forårssæson, der er i vente for klubben.

• Lars Hedegård Nielsen, sportsredaktør på Dagbladet Holstebro. I mere end et årti har han oplevet seniorfodboldens udvikling og den sportslige nedgang i Nordvestjylland Han vil berette om, hvordan vi som lokalavis ser på tendenserne og forklare, hvordan vi prioriterer at dække fodboldstoffet i avisen.

Herudover har avisen inviteret alle interesserede spillere, trænere og ledere til at drøfte seniorfodboldens trusler og udfordringer og komme med forslag til, hvordan udviklingen vendes.

Det er gratis at deltage, og man kan kontakte holstebro-sport@bergske.dk, hvis man er interesseret. Der er maksimalt plads til 120 gæster til arrangementet.

Log ind