Her er forårets skøreste puljer

FC Gnu, Flamengo Garrinchas og Fodbawlers. Geografiske hensyn og Skæbnens gudinde har tilsammen skabt nogle helt særlige forårspuljer.

Forårets puljer i de laveste rækker i DBU Jyllands 11:11- og 9:9-turnering er netop offentliggjort, og et hurtigt kig ned over de mange puljer afslører, at nogle er en tand mere eksotiske end andre.

Særligt i Aarhus-området virker det som en decideret trend at bruge kreativiteten, når et nydannet fodboldhold skal en tur til døbefonden.

Se f.eks. disse tre helt særlige puljer til forårssæsonen:

Serie 5, pulje 106:



Serie 5, pulje 107:



Serie 6, pulje 188



Sjove navne er en flugt fra glemmebogen

Ifølge trendforsker og sociolog Emilia Van Hauen er der flere årsager til at nogle puljer ser så utradionelle ud.

- Siden 1980’erne har vi haft en brandingkultur i samfundet, som bare bliver mere og mere markant. Det handler om at skille sig ud, og her er navngivningen et eminent redskab, siger hun, og forklarer, hvorfor det hovedsageligt er i Aarhus-området, fænomenet ses.

- I det urbane miljø, hvor man befinder sig i et mega menneskehav, handler det meget om at gøre det nemt for folk at huske dig. Her hjælper det at give din klub et navn, som bryder med traditionerne. Herudover er hele livsstilen i byen anderledes end på landet, hvor det i mindre grad handler og dig og mere om stedet, fortæller Emilia Van Hauen, som får opbakning fra cybersociolog, Stine Gotved.

Stakkels dig, som er uden for

- Når man gør de her ting, så markerer man, at her hos os har vi gang i noget, som er rigtigt sjovt, og du er i øvrigt rigtig stakkels, hvis du står udenfor. Hvis man kan skabe et billede af, at man er kedeligere, når man står udenfor, så har man opnået det man vil, siger Stine Gotved.

Særlige navne eller ej – hos DBU Jylland glæder vi os til at se om FC Royal kan finde det majestætiske spil frem i foråret, om FC Bondestorm får skovlen under FC Bom og om FC Gnu kan overløbe Flamengo Garrinchas.

Se også

Artikel i JYSK fodbold om særlige klubnavne

Se FC Gnus slagsang på Youtube

Log ind