Sødt fairplay-foto storhitter på Facebook

En fodboldmor var hurtigt ude med kameraet, da Mads og Anton hjalp hinanden under en U8-kamp. Fotoet er nu blevet et stort hit på Facebook.

Fodboldpiger, som må lægge øre til ord som so og kælling og en fodboldfar, som angriber en dommer under en drengekamp. 

I de seneste uger har der i medierne og på Facebook været talrige eksempler på situationer, hvor den gode opførsel har lidt et alvorligt knæk. 

I den forgangne weekend er det dog heldigvis en helt anderledes positiv historie, som har fanget mediernes opmærksomhed – og høstet tusindevis af likes på Facebook, hvor det blev lagt op på VSF Fodbolds Facebookside. 

Det drejer sig om et foto, hvor Mads Hassinggaard Pedersen fra VSF binder snørebåndet på Mads Marke Sørensen fra Skibet IF i en U8-kamp, som blev spillet Store Bededag.

Klap og jubel på sidelinjen
Situationen får stadig smilet frem hos Thomas Overgaard, som er træner for Skibet IF-drengene.

- Det var virkelig sjovt, for kampen gik helt i stå, og drengene fik selv lov til at klare situationen, selv om det ikke ligefrem var overstået på ti sekunder, siger Skibet IF-træneren.

- Og da det endelig var klaret, var der vilde klapsalver og jubel på sidelinjen, siger Thomas Overgaard, som har et bud på, hvorfor flere end 4000 har liket billedet på Facebook.

- Jeg tror det er en reaktion på, at der har været nogle meget negative historier med voksne, som ikke har kunnet finde ud af det her med fairplay på det seneste – og her er så to børn, som viser alle, hvad det hele handler om. Jeg tror folk synes, at det er befriende, lyder det fra Thomas Overgaard.

Facebook handler om gode historier
Ifølge ekspert i sociale medier Andreas Johannsen, er der en rigtig god grund til, at de to søde drenge er blevet et hit på Facebook.

- Fotoet hitter fordi Facebook handler om at fortælle de historier – og fordi, vi godt selv kan lide at fortælle dem. Kan vi ikke selv finde på de gode historier, så deler vi de andres gode historier. Det har vi i øvrigt altid gjort, men Facebook er bare en meget stærk maskine til det, siger han og uddyber:

- De historier som taler til følelserne, oplever vi som relevante, og så fortæller et billede jo alting. Der behøver ikke stå, hvorfor drengen gør som han gør, for det kan man se i billedet. Og når man så vælger at dele det her billede, så fortæller jeg, at jeg sympatiserer med det der foregår på det. Jeg fortæller, at jeg bifalder hjælpsomme og empatiske personer, lyder det fra eksperten.

Du kan også give billedet en tommel opad i posten herunder.

Af: Martin Weibel - 04. maj 2015