Seje fodboldpiger

PRESSEMEDDELELSE
Udsendt 8. marts 2019
Piger er seje
48 piger trænede i 90 minutters regn under ledelse af tidligere landsholdsspiller og talentchef i DBU

I forbindelse med det årlige kommunemøde i Sønderborg kommune havde DBU Jylland Region 4 arrangeret træning af piger med inspiration fra den tidligere landsholdsspiller Lene Terp. 14 trænere fra områdets fodboldklubber kunne hente ideer til deres træning hjemme i klubben. Selv om vejret viste sig fra den vådeste side, gik pigerne, i alderen 10 – 12 år, til sagen uden at kny. Formålet med arrangementet var at øge interessen for pigefodbolden.
Efter den praktiske træning fortalte en veloplagt Lene Terp om pigefodbolden i klubberne. Piger og drenge skal ikke trænes ens, slog Lene Terp fast, miljøet i klubben skal tilpasses pigerne, så de bliver i klubben. Pigerne vil træne og blive bedre fodboldspillere, ligesom drengene, men de vægter også det sociale højt.
Ingen tvivl om at trænerne fik noget med hjem, de kunne bruge i klubben.
Efter temaet omkring pigefodbolden blev forhold omkring fodbolden i kommunen drøftet. En ny fritidspolitik i kommunen er snart færdig og en aftale med DBU om velfærdsbalance er også snart på plads, ligesom den er i nabokommunerne. Den skal være med til at løse kommunale opgaver som sundhed og integration. Målet er, at flere gennem fodbold skal opleve glæde af fællesskabet og det at bevæge sig.
Det har været en spændende aften med gode input fra deltagerne, som vi tager med hjem, afsluttede DBU-klubrådgiver Svend Pedersen mødet med.
Kommende kommunemøder:
Aabenraa kommune: onsdag d. 13. marts i Hjordkær
Esbjerg kommune: tirsdag d. 24 sept. i Darum Fritidscenter

Billedtekst: Trænerne og pigerne fik masser af inspiration til fodboldtræningen af den tidligere landsholdsspiller Lene Terp
Det gælder om at få flere piger til at spille fodbold

Sønderborg Kommune-Henning Mikkelsen Foto: Henning Mikkelsen