Vi kæmper videre for de frivillige

Det frivillige foreningsliv har været på dagsordenen til mange debatter her i forbindelse med kommunalvalget. Men kampen for gode vilkår til fodboldklubberne er først lige begyndt.

 

Vi har gjort det før, og vi vil med garanti gøre det igen: Hylde de mange frivillige i fodboldklubberne.

Her på den anden side af et omfattende kommunalvalg er det vigtigt, at de folkevalgte bliver holdt til ansvar for deres løfter – ikke mindst de løfter, som har haft foreningslivet i centrum. Det skal ske for at gøre livet lettere for alle i klubberne. Lige fra lille Frederik og Frida der bare vil spille fodbold under ordentlige forhold, til trænere og ledere der ønsker at give sit bidrag til FC Lokalklub.

Derfor stopper kampen om de bedst mulige vilkår for frivillige ikke med det overståede valg. Det er faktisk først nu, kampen begynder; kampen for bedre støtte, kampen for bedre faciliteter, kampen for bedre baner, kampen for generelt bedre vilkår. 

I DBU Jylland har vi forsøgt at sætte dagsorden i forskellige kommuner og sammenhænge, fordi vi ud fra forskellige undersøgelser kan se, at vores medlemsklubber ønsker, at vi understøtter deres samarbejde med kommunerne, både politikerne og de ansatte. KV17 var en god anledning til at sætte foreninger, frivillige, faciliteter og meget andet på dagsordenen. Vi kan love én ting: vi venter ikke fire år med at sætte disse emner på dagsordenen igen.

I årets løb og i seneste nummer af magasinet Jysk Fodbold har vi mødt masser af eksempler på fantastiske, jyske fodboldfrivillige, som skal have de bedst tænkelige betingelser for fortsat at være en ekstraordinær drivkraft i fodboldklubberne: 

  • 83-årige Ellen Marie har vasket Vridsted IF’s spilletøj i 41 år.
  • I Sole IF bruger Simon Stockholm mindst 13 timer ugentligt på ulønnet klubarbejde.
  • Cafeteriamutter, Anne Mette Jensen, fra Boldklubben Vestkysten står hver dag og passer klub og medlemmer fra sin plads bag disken.
  • I mere end 40 år har Niels Holger Hansen trænet diverse seriehold i Aarhus og omegn.

 

Disse unikke frivillige er – sammen med jer mange andre ligesindede – grundstof 1 i enhver fodboldklub og dermed omdrejningspunktet for vores stærke foreningskultur. Lad os sammen kæmpe for at bevare netop dén kultur.

 

Bent Clausen
Formand, DBU Jylland

 

12. december 2017