Hyldest til de frivillige

Fornylig blev den tidligere formand for JBU, Benny Hansen, af UEFA kåret til årets breddeleder i Europa. En fantastisk flot og fortjent hæder.

 

Ikke så meget på grund af det store arbejde, som Benny med stort engagement har udført for JBU, DBU og DIF gennem mange år.

Nej, i dette tilfælde som en tak for ikke mindre end 56 års frivilligt arbejde i fodboldens og idrættens tjeneste. En enestående præstation.

Benny var ikke sen til at dele prisen med alle de mange frivillige i dansk fodbold:

- Og jeg er stadig frivillig, fordi jeg bare ikke kan lade være. Sikkert ligesom utroligt mange andre frivillige, og derfor er det lige så meget deres pris, som det er min.

De frivillige er fundamentet

I den danske foreningsmodel er de mange frivillige ledere, trænere og dommere selve fundamentet. Således også i de jyske fodboldklubber organiseret i DBU Jylland.

Når jeg kommer rundt i det jyske fodboldlandskab og besøger klubber qua min rolle som formand for DBU Jylland – ser jeg masser af velfungerende fodboldklubber – med energi, overskud og tro på fremtiden.

Men i sidste ende er det i dagligdagen hjemme i den enkelte klub, at det afgøres, om fodbolden folder sig ud som et kvalitetstilbud, der kan tiltrække og fastholde de aktive. For hvis der ikke er nogle kvalificerede voksne til at tage sig af børnene – dag efter dag, uge efter uge og år efter år - ja, så kan det hele jo ligesom være lige meget.

Derfor er æren for det enorme aktivitetsniveau i jysk fodbold klubbernes og de frivilliges.

Opbakning til klubberne

Derfor er vores fornemste opgave som organisation at understøtte klubbernes indsats og gøre det så attraktivt som overhovedet muligt at være frivillig i en fodboldklub.

Og derfor er én af DBU Jyllands visioner, ”at være blandt de mest fremsynede, dynamiske og nærværende organisationer”. Det fortjener fodboldklubberne og de frivillige ganske enkelt.

De fleste frivillige holder nu en velfortjent sommerferie , medmindre de simpelthen ikke kan lade være med at gøre børn glade på én af de mange DBU Fodboldskoler eller i forbindelse med andre fodboldaktiviteter i sommerferien. Batterierne skal lades op, så børn, unge og voksne fra den nye sæsonstart igen kan få del i de mange gode fodboldaktiviteter.

Husker vi at sige tak?

Tak er kun et fattigt ord, siger man. Hvornår har du sidst som spiller eller forældre husket at sige tak til en frivillig? Tak  for i dag. Tak for dit frivillige arbejde .Tak for dit store engagement. Tak fordi du gør så meget for vores børn og unge.

Herfra en stor tak til jer alle for jeres indsats og engagement  – god batteriopladning og velfortjent sommerferie.

 

Bent Clausen
DBU Jylland

 

28. juni 2012