"Vi i Hørning IF vil gerne indsende et ønske til forårets 8:8-turnering på vegne af vores U15-piger. Da vi vægter det sociale højt, vil vi høre, om vi kan komme i pulje med Samsø, så vi kan kombinere kampen med en socialtur til øen."

Sådan så beskeden ud, da koordinator i DBU Jyllands Region 3, Johnny Nielsen, åbnede sin indbakke den 17. marts.

- Jeg tror, at det er første gang nogensinde, vi har et ønske fra en klub, som frivilligt gerne vil i pulje med Samsø, lyder det fra Johnny Nielsen, som blandt andet er med til at sammensætte puljer i det østjyske.

Et hold med fokus på fællesskab
Hørning IF’s U15-piger er ikke et hold, hvor resultaterne på banen er det vigtigste. Ifølge træner Søren Sloth er sammenholdet og det sociale holdets største styrke.

- Vi står sammen, uanset hvordan kampene går. Vores fokus er på fastholdelse, inspirerende og sjov træning samt at sikre, at alle spillere oplever udvikling. Vi bruger også meget energi på at tage godt imod nye spillere, og denne vinter har vi haft succes med at få nye piger med på holdet, fortæller han.

Vi ender ofte i pulje med de samme naboklubber hver halvsæson og spiller på de samme anlæg igen og igen. Derfor syntes vi, at det kunne være sjovt at ændre lidt på det og få en anderledes udekamp Søren Sloth, træner for Hørning IF's U15-piger

Variation i turneringsplanen
En af grundene til, at holdet aktivt ønskede en tur til Samsø, var et ønske om at prøve noget nyt.

- Vi ender ofte i pulje med de samme naboklubber hver halvsæson og spiller på de samme anlæg igen og igen. Derfor syntes vi, at det kunne være sjovt at ændre lidt på det og få en anderledes udekamp, siger Søren Sloth.

Ideen udsprang fra trænerteamet, men blev hurtigt taget godt imod af spillerne.

- Pigerne er enormt glade for at komme til fodbold og bruger meget tid sammen både før og efter træning. Vi vil gerne belønne det gode sammenhold med en dag, hvor fællesskabet er i fokus. Det bliver en tur, hvor vi også bruger nogle af de penge, holdet selv har tjent ind, fortæller han.

Ø-ture kræver ekstra planlægning
Normalt vil fastlandsholdene gerne undgå turen med færgen, når de henvender sig omkring puljeinddeling. Ofte handler det om at undgå de ekstra logistiske udfordringer, der kan følge med en tur til en ø.

- Det er jo ikke, fordi klubberne har noget imod ø-holdene. Men der er naturligvis nogle ekstra ting at tage højde for, når en kamp skal spilles på en ø i forhold til inde på fastlandet, fortæller Johnny Nielsen og uddyber:

Skal I med færgen?

Din klub kan ansøge om økonomisk tilskud, hvis klubbens hold har haft rejser til eller fra Fanø, Læsø eller Samsø i forbindelse med kampe i DBU Jyllands turneringer.

Læs mere her.

- Det er især transporten med færgen, koordinering af færgeafgange og den ekstra tid, man som hold skal sætte af, der kan være et benspænd, siger han.

Selvom detaljerne ikke er fastlagt endnu, er der allerede lagt nogle rammer for turen, når Hørnings piger den 18. maj sætter kursen mod Samsø:

- Vi mødes i Aarhus ved færgen, og når vi ankommer til Samsø, tager vi videre på cykel eller løbehjul til anlægget. Det gælder også de forældre, der har lyst til at tage med. Om vi overnatter eller tager turen frem og tilbage samme dag, har vi ikke besluttet endnu, men vi er glade for, at Samsø har gået med til, at kampen bliver spillet i en weekend. Det giver os mere tid, siger Søren Sloth.