”Mange pile peger opad for jysk fodbold”
DBU Jyllands formand, Bent Clausen, kunne i sin beretning glæde sig over jysk fodbolds stærke formkurve. Mængden af aktive spillere stiger, der er flere tilmeldte hold i turneringerne, og antallet af dommere har aldrig været større. Men han pegede også på vigtige indsatsområder. I alt 275 jyske fodboldfolk deltog på lørdagens delegeretmøde i Herning.
Der er fuld fart over fodbolden i Jylland, og potentialet er til endnu mere.
Det fastslog DBU Jyllands formand, Bent Clausen, i sin beretning på lørdagens delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter, hvor 275 fodboldfolk var samlet.
”Når vi gør regnebrættet op, er der mange pile der viser, at fodbolden i Jylland har det rigtig godt”, sagde Bent Clausen og fortsatte:
”Vi har stigende medlemstal. I 2024 kom der 7500 nye spillere ind i de jyske fodboldklubber. Vi har fået flere hold med i vores turneringer, både udendørs og indendørs. Vi har fremgang i deltagelsen på træner-uddannelserne. Vi har i rekord-mange fodbolddommere i Jylland. Faktisk har vi aldrig haft flere aktive dommere, og for andet år i træk har vi uddannet over 300 nye aspiranter”, konkluderede Bent Clausen, der også fremhævede, at 161 jyske klubber er godkendt som DBU Børneklub, 26 jyske klubber er i gang med et Get Movin’-forløb, mens 23 jyske kommuner har indgået Velfærdsalliancer.
Frivillighed og trivsel
DBU Jylland-formanden benyttede også sin beretning til at hylde de frivilliges betydning i fodbolden:
”Ligesom mange andre fulgte jeg også med i kongens første nytårstale. Og som formand for en organisation som DBU Jylland varmer det utroligt meget om hjertet, når man hører, at landets regent ved sådan en lejlighed vælger af italesætte betydningen af frivilligheden, men også behovet for opmærksomhed på unges trivsel. Altså netop to områder som udgør så stor en del af vores fælles hverdag i breddefodbolden, og som fylder så meget i alt, hvad vi beskæftiger os med. Det er i høj grad en påmindelse om betydningen og værdien af den store indsats, som finder sted i rigtig mange fodboldklubber. For velfungerende fodboldklubber og stærke frivillige ledere er netop afgørende for, at fodbolden i dag står så stærkt, som den gør – med en enorm tiltrækningskraft på bl.a. børn og unge”, sagde Bent Clausen, der samtidig udtrykte forventninger til en en ny landsdækkende handlingsplan for ungdomsfodbolden:
”Der ligger lige nu et oplæg, som bl.a. bygger på input fra såvel fodboldaktive unge som unge, der har valgt at stoppe med at spille fodbold, men også klubformænd, ungdomsansvarlige og trænere har bidraget med input. Ungdomsinitiativet skal bygge oven på den landsdækkende børnestrategi, som har gjort en stor forskel i mange klubber. Med børnestrategien som platform er der sat gang i rigtig mange gode ting. F.eks. at der er fokus på at sikre udvikling og et godt miljø til alle børn, der ønsker at spille fodbold. Og det er selvfølgelig håbet, at en målrettet ungdomsindsats vil kunne have samme effekt”, sagde Bent Clausen, der herudover bl.a. satte fokus på fairplay, respekt, godt kampmiljø samt gjorde status for den interne moderniseringsproces, som DBU Jylland arbejder med.
To kommentarer til beretningen
Lars W. Knudsen, Randers Freja, kommenterede samarbejdet mellem lokalunionerne og sammensætningen af DBU Jyllands bestyrelse:
”Vi jyder skal ikke tryne andre, men vi skal heller ikke køres over. Derfor har vi brug for en stærk bestyrelse til at repræsentere os, og vi har brug for et fælles fodslag, så vi står stærkest muligt i forhandlingerne om en breddeaftale, og derfor vil jeg opfordre Johnny Krogh Hansen til at trække sig som næstformandskandidat, for han sidder allerede formelt set i bestyrelsen som formand for Region 2, og der er således plads til både ham og vores nuværende næstformand, Ole Ladefoged, i bestyrelsen”, sagde Lars W. Knudsen.
Michael Koch, Brande IF og Region 2’ bestyrelse, spurgte ind til samarbejdet i bestyrelsen, ledelsesstilen og de forskellige forlydender om interne samarbejdsproblemer, og opfordrede til yderligere oplysninger om forløbet omkring forhandlingerne om en breddeaftale.
Bent Clausen, DBU Jylland, svarede på kommentarerne:
”Vi laver naturligvis ikke en breddeaftale for enhver pris, det skal naturligvis være en løsning, som de jyske klubber skal kunne leve med, men vi er naturligvis også nødt til at se dansk fodbold i et større perspektiv. Hvad angår ledelsesstilen og samarbejdet, så er jeg jo, som jeg er. Og alt er bestemt ikke rosenrødt. Det ved jeg ikke, om det er nogen steder. Men jeg vil opfordre til, at alle der har noget på hjerte kommer åbent frem med tingene i ordentlighedens tegn, og ikke bag om ryggen, som det har været tilfældet i nogle situationer. Det har jeg ingen respekt for. Men jeg er valgt som formand for to år, og derfor har jeg selvfølgelig ikke tænkt mig at gå nogen steder midt i en valgperiode, men hvis nogen ønsker en ny formand om et år, når der er formandsvalg, så er det jo sådan spillereglerne og demokratiet er”, sagde Bent Clausen.
Herefter blev beretningen godkendt.