Aktivitetsfremgang præger årets regnskab
DBU Jylland kunne på lørdagens delegeretmøde fremlægge et årsregnskab, der viser et stigende aktivitetsniveau med bl.a. flere tilmeldte hold i turneringer og stævner, såvel udendørs som indendørs. Årets omsætning var på 87 mio. kr.
Flere aktive spillere, flere tilmeldte hold og flere afviklede trænerkurser.
Der er fuld fart på breddefodbolden og aktiviteterne i DBU Jylland og de jyske fodboldklubber.
Og det afspejler sig også i DBU Jyllands regnskab for 2023/2024, som blev præsenteret af formand for økonomigruppen, Hans Mogensen, på lørdagens delegeretmøde i Herning.
Han konkluderede derfor også med stor tilfredshed, at regnskabet 2023/2024 samlet set dokumenterer fremgang og et stigende niveau i DBU Jyllands kerneaktiviteter.
Fremgang ude og inde
Det er ikke mindst på turneringsområdet, at aktiviteterne er i positiv udvikling. I alt har DBU Jylland opkrævet turneringsgebyrer for 16,9 mio. kr. Tallet dækker over flere tilmeldte hold i alle udendørs turneringer, både 3:3, 5:5, 7:7, 8:8, 9:9 og 11:11.
Men der har også været en meget flot fremgang i tilmeldingerne til den traditionelle indefodbold, hvilket forøger DBU Jyllands indtægter med hele 500.000 kr. på dette område.
”Regnskabet er med andre ord en stærk indikator på, at fodboldklubberne i høj grad efterspørger vores turnerings- og stævneaktiviteter, og det er vi naturligvis meget tilfredse med og stolte over”, lød Hans Mogensens kommentar til beretningen.
Samlet er stigningen på turneringsområdet i forhold til budgettet på 1,274 mio. kr.
Plus på kommune-aftaler, minus på center
Regnskabet viser også en kraftig aktivitetsstigning omkring de såkaldte Velfærdsalliancer, som er samarbejdsaftaler mellem DBU Jylland, DBU og de jyske kommuner.
Her er der registreret en forøget indtægtsstigning på 1,448 mio. kr., som modsvares af en merudgift på 1,120 mio. kr. Stigningen i såvel indtægter som udgifter skal ses som et samlet udtryk for, at der gang i flere fodboldaktiviteter end tidligere - til gavn for såvel kommuner som klubber.
Til gengæld indgår DBU Jyllands Hotel og Kursuscenter i Tilst denne gang med et negativt aftryk på regnskabet. Sidste år bidrog centeret positivt med et overskud på 304.000 kr. efter afskrivninger og renter. I det netop afsluttede regnskabsår gav centerets aktiviteter et underskud på 373.000 kr.
Hans Mogensen forklarer udviklingen med en skærpet konkurrencesituation, en generel afmatning i udlejningsbranchen samt flere større engangsudgifter til vedligeholdelse af centeret.
Styr på omkostningerne
Hans Mogensen noterede også, at der er godt styr på omkostningerne i DBU Jylland:
"Bestyrelsen vurderer, at der i DBU Jylland handles med den nødvendige ansvarlighed i såvel udvalg, arbejdsgrupper og blandt det administrative personale i forhold til de økonomiske vilkår og rammer, som vi er givet. Vi er meget bevidste om, at vi primært er finansieret af indtægter fra vores medlemsklubber, og vi arbejder på at forvalte disse midler bedst muligt og bruge dem, hvor de giver mest mening for klubberne", konstaterede Hans Mogensen.
Årets omsætning var på 87,2 mio. kr., og i alt realiserer DBU Jylland i regnskabsåret 2023/2024 et overskud efter renter og afskrivninger på 698.000 kr. mod et forventet underskud på 33.000 kr.
Regnskabet blev enstemmigt godkendt uden bemærkninger fra delegeretforsamlingen.
Herefter orienterede Hans Mogensen om budgettet for det kommende år. Forventningen er, at omsætningen stiger til ca. 93 mio. kr.
Den skriftlige økonomiberetning kan findes her.
Her kan man finde årsregnskabet 2023-2024 og budgettet for 2024-2025.