Faktisk var Henriette slet ikke indkaldt til samtale tilbage i 1989, for det skulle vist helst være en mand. Hvad vidste en kvinde om fodbold?

Men landets første kvindelige fodboldsekretær (datidens gængse betegnelse for en fagmedarbejder i fodboldverdenen) blev en realitet, for Henriette K. Jensen tiltrådte på DBU Jyllands (JBU’s) kontor tirsdag den 1. august. Dengang var der syv ansatte på kontoret plus en enkelt på hvert af de fire regionskontorer.

Klip til 2025, hvor Henriette fratræder som chef for udviklingsafdelingen, der tæller mere end det dobbelte antal medarbejdere end hele JBU tilbage i 1989. Og udvikling, det har i høj grad været nøgleordet for Henriettes aftryk på DBU Jylland.

Helt siden starten har Henriette været med til at forme uddannelses- og dommerområdet. Nogle af hendes særlige aftryk har været i DBU Bredde-regi som med-arkitekt på et nyt digitalt uddannelsessystem, ligesom hun har været med i processen fra spotkurser til UEFA C-uddannelse med et undervisningskorps på over 60 kompetente personer i hele landet.

De sidste 20 år har Henriette haft sæde i breddedommergruppen, hvilket bl.a. er mundet ud i en ensretning af dommeruddannelse på tværs af Danmark. Og senest er sløjfen fuldendt i 2025, da breddedommergruppen er blevet fusioneret med DBU’s ditto til et samlet DBU Dommerakademi i en del af Projekt Sammenhængskraft.

Blå bog

Alder: 65 år
Familie: Torbjørn og Andreas, bor i Hornslet på en ejendom med 4 tønder land.
Tidligere job: Uddannet lærer og var lærer i et år, før JBU kaldte. 
Frivilligliv: Træner siden 15 års-alderen. 
Fodboldkarriere: Dansk mester 6 gange som spiller og 4 gange som træner med Hjortshøj-Egå IF
Bonus-info: Oprindeligt fra Skårup på Fyn

Jeg har bare grebet mulighederne
Ifølge Henriette selv er fodboldkarrieren både på og uden for banerne ikke et resultat af nøje udtænkte 5-årsplaner og kvindekamp. Tværtimod.

- Jeg har grebet de muligheder, der virkede sjove, og så har motivationen også været stor, forklarer DBU Jyllands mangeårige udviklingschef, Henriette K. Jensen og fortsætter:

- Jeg har aldrig set mig selv som en del af en kvindekamp, det har for mig altid været en faglig kamp. Jeg er stolt af, at der er så mange kvinder i organisationen nu, for nu er der nogen at spejle sig i, men det har aldrig været et mål i sig selv for mig.

Henriette beskriver igen og igen relationerne og menneskene som sin helt store drivkraft i sit fodboldliv.

Hun har i høj grad været med til at skabe en arbejdsplads med drivkraft, men også med loyalitet og trivsel. Mange medarbejdere har et langt CV hos DBU Jylland, hvilket vidner om en sund kultur, der er blevet opmuntret og fremelsket. JBU var en lille lokal arbejdsplads, men nu står DBU Jylland som en både professionel og hjertevarm organisation, ikke mindst med Henriette K. Jensens solide aftryk.

- Jeg har lidt følt mig som en færdselsbetjent, der kunne dirigere folk i den rette retning, og så kan de selv, siger den vellidte udviklingschef.

Relationerne og de fælles mål vil blive savnet
Faktisk har størstedelen af Henriettes liv rod i fodbold. Helt fra barndommen, hvor brødrene var rollemodellerne, over ungdomstiden i BK Stjernen i Svendborg til Hjortshøj-Egå IF’s danske mesterskaber som både træner og spiller – ja og så til jobbet i mere end 35 år hos DBU Jylland.

Men nu er det tid til… At have tid. Henriettes mål både på og uden for banen har været at stoppe på toppen, så derfor har hun selv valgt tidspunktet. Og det blev så nu. Hun vil have energi til at starte et andet liv og prøve ikke altid at have travlt.

- Jeg har altid sagt, at kedsomhed er starten på al aktivitet, så jeg kommer nok til at kaste mig ud i svømning og golf, for fællesskaber bliver jeg aldrig træt af, lyder det fra den nu tidligere udviklingschef.

Et bud herfra er, at der nok også bliver tid til frivilligt arbejde og at spille lidt fodbold.

DBU Jylland takker for alt og ønsker dig masser af tid og energi.