Antallet af henvendelser til National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er stigende, og idrætsforeninger – herunder fodboldklubber - er blevet kriminelle svindleres nye yndlingsofre.

Som foreningsmedlem kan du blive kontaktet af svindlere, der vil lokke dig til at overføre foreningens eller klubbens penge til en sikkerhedskonto. Undgå at blive en del af statistikken ved at følge nedenstående råd fra NSK.

Gode råd fra NSK

  • Husk! Din bank, politiet eller andre myndigheder vil aldrig bede dig overføre penge til en sikkerhedskonto
  • Aftal og overhold faste sikkerhedsprocedurer ved betalinger og overførsler
  • Spørg altid andre til råds ved henvendelser, der afviger fra normen
  • Del ikke navne og kontaktoplysninger på jeres regnskabsmedarbejdere på foreningens hjemmeside
  • Ring altid til den bank eller myndighed, personen udgiver sig for at være fra, før du reagerer
  • Lad dig ikke overtale, og giv aldrig efter for pres og korte tidsfrister

Der er ofte store økonomiske tab forbundet med telefonsvindelen, og det kan have helt uoverskuelige konsekvenser for en forening at blive svindlet. Opmærksomhed og viden om, hvornår jeres advarselslamper skal begynde at blinke, er nogle af de vigtigste redskaber i kampen mod svindel. Derfor har NSK lavet en plakat med ovenstående råd, som de opfordrer jer til at hænge op, ligesom de håber, at I vil dele budskabet med alle jeres frivillige. 

Sådan foregår svindlen

Svindleren ringer op til foreningens kasserer, formand eller økonomiansvarlige og udgiver sig for at være fra politiet eller banken.

Svindleren fortæller herefter, at der er sket en række mistænkelige transaktioner på foreningens konto, og at det derfor er nødvendigt at overføre indestående til en såkaldt sikkerhedskonto, som svindleren stiller til rådighed.

Henvendelsen vil sandsynligvis bære præg af hast og tidspres, hvilket har til formål at få modtageren til at reagere, før der fattes mistanke.

Derudover har svindleren ofte kendskab til personlige oplysninger vedrørende kassereren eller den økonomiansvarlige, hvilket bidrager til henvendelsens troværdighed.

Henvendelsen vil sandsynligvis bære præg af hast og tidspres, hvilket har til formål at få modtageren til at reagere før der fattes mistanke.

National enhed for Særlig Kriminalitet