I takt med at studerende er startet på nye uddannelser, kan det være udfordrende at finde en balance mellem bøgerne og fritidsaktiviteterne.

For at hjælpe de nye studerende med at komme i gang med sidstnævnte, var DBU Jyllands Region 1 og Region 3 til stede ved UCN Sommercup i Aalborg og på studiemessen i Aarhus tidligere i september.

Her stod medarbejdere fra begge regionskontorer samt lokale dommere klar til at guide de unge i retning af de mange fodboldmuligheder i deres nye studiebyer samt at skabe opmærksomhed omkring dommergerningen som en mulighed ved siden af studierne.

Klubberne og de studerende drager fordel af samarbejdet
På studiemessen ved Aarhus Universitet var DBU Jyllands Region 3 til stede for at møde de studerende og præsentere dem for de mange fodboldtilbud i området.

- Vi havde rigtig mange gode snakke med de nye studerende, som var interesserede i at finde en fodboldklub i Aarhus. Vores mål var både at gøre klubberne synlige for de studerende og hjælpe dem med at finde den rette klub, uanset om de vil spille på højt niveau eller hygge sig på lidt lavere niveau, fortæller Steffen Pedersen, områdechef i DBU Jyllands Region 3 og tilføjer:

- Vi brugte også anledningen til at få gode indspark fra de unge til, hvordan vi kan skabe nogle stævnetilbud målrettet dem. Det har resulteret i, at vi er kommet hjem med en masse god og brugbar viden, som vi kan bruge fremadrettet.

Stigende interesse for dommergerningen
Et af hovedformålene med tilstedeværelsen på studiemessen var at fremme interessen for dommergerningen blandt de unge studerende. Både i Aarhus og Aalborg blev der skabt stor opmærksomhed omkring dommerrollen, som kan kombineres med studielivet og fungere som et studiejob.

- Alene på studiemessen i Aarhus har vi i år fået 64 tilkendegivelser fra unge, der er interesserede i at høre mere om dommeruddannelsen, hvilket er en stigning fra sidste år. Indtil videre har det resulteret i seks konkrete tilmeldinger til dommergrundkurset, og vi arbejder stadig på at følge op på de mange tilkendegivelser, siger Line-Maria Rasmussen, HR-koordinator for dommerområdet i DBU Jylland.

Travl dag i det nordjyske
I Aalborg deltog DBU Jyllands Region 1 ved UCN Sommercup, hvor der var fokus på at møde de studerende i øjenhøjde og, i lighed med studiemessen i Aarhus, præsentere dem for de mange muligheder i de lokale fodboldklubber og dommergerning.

- Vi havde en fantastisk dag med vores team af dommere, der gik rundt blandt de studerende og fortalte om dommergerningen. Derudover fik vi en masse gode snakke med de studerende, som gerne ville diskutere kendelser fra kampe, de enten selv havde spillet eller set på tv, fortæller Dorthe Gade, koordinator i DBU Jyllands Region 1 og tilføjer:

- Der var også en konkurrence om at have det hårdeste skud, hvor en landsholdstrøje var på højkant, og det var vældig populært. Efter UCN Sommercup drog vi ud på AaB Students’ Grandstand Party på Aalborg Portland Park forud for Superliga-kampen mellem AaB og Lyngby, hvor vi også snakkede med de unge mennesker, siger Dorthe Gade.