En ny Velfærdsalliance mellem DBU Jylland, DBU og Thisted Kommune skal sikre endnu bedre vilkår for fodboldklubberne i kommunen.

Aftalen, som blev underskrevet i Snedsted, har til formål at skabe stærkere børne- og ungdomsmiljøer, styrke frivilligheden og fremme sundheden blandt borgerne i Thisted Kommune.

De tre indsatsområder i aftalen

  • Børne- og ungdomsfodboldmiljøer
  • Frivillighedsmiljøer
  • Sundhedsspor

Bedre rammer for børne- og ungdomsfodbold
Med Velfærdsalliancen vil børn og unge i Thisted Kommune få bedre muligheder for at udvikle sig gennem fodbold. Fodboldklubberne i området skal have de nødvendige ressourcer til at skabe trygge, sunde og udviklende miljøer, hvor de kan dyrke deres passion.

Fokus vil være på at give dem plads til både personlig og social udvikling, hvilket også understøttes af kommunens lokale politikere:

- Fodbold er ikke blot en sport, den er et samlingspunkt og en livsstil for mange børn og unge i vores kommune. Denne aftale sikrer, at vi kan tilbyde de bedste rammer for deres udvikling, både på og uden for banen, udtaler Torben Overgaard, formand for Sundhed-, Kultur- og Fritidsudvalget i Thisted Kommune.

Hvad er en Velfærdsalliance?

En Velfærdsalliance er et samarbejde mellem den lokale fodboldunion, DBU og kommunen. Målet med samarbejdet er at skabe værdi for kommunens borgere og fodboldklubber. Frivillige, nye sundhedstiltag eller aktivitetstilbud til borgere udenfor arbejdsmarkedet er blot nogle af eksemplerne på, hvad en Velfærdsalliance kan indeholde og bidrage til.

Det er derfor i høj grad muligt at tilpasse indholdet i samarbejdet til jeres kommunes ønsker og politiske dagsorden, uanset om det skal være indenfor sundhed, skole- og dagtilbud, uddannelse, beskæftigelse eller et helt andet område.

Frivillige kræfter spiller en centrale rolle
De frivillige er en hjørnesten i breddefodbolden, og den nye aftale har et særligt fokus på at styrke de frivillige kræfter, der gør en kæmpe forskel i klubberne.

Initiativer som ’Flere hænder’ vil hjælpe klubberne med at tiltrække og fastholde flere frivillige, så fodboldklubberne kan fortsætte med at udvikle sig.

- Frivillighed er rygraden i dansk fodbold, og med denne aftale kan vi skabe endnu bedre betingelser for vores frivillige, som hver dag arbejder utrætteligt for at styrke fællesskabet og sammenholdet i klubberne. Uden frivillige, ingen fodbold, siger Bent Clausen, formand for DBU Jylland.

Fodbold som en vej til sundhed
Fodboldklubberne i Thisted Kommune vil også spille en vigtig rolle i at fremme sundheden blandt borgerne. Aftalen har til formål at skabe sunde og inkluderende fodboldmiljøer, hvor fysisk og mental trivsel går hånd i hånd.

Særligt børn og unge, men også voksne, vil drage fordel af de nye initiativer, som skal være med til at skabe sundere vaner.

- Fodbold er et fantastisk redskab til at fremme sundhed og trivsel. Vi skal sikre, at alle – uanset alder eller baggrund – får mulighed for at være en del af fællesskabet og få glæde af de mange sundhedsmæssige fordele, sporten bringer, siger Poul Overgaard, bestyrelsesmedlem i DBU Jylland Region 2.

Klubberne klar til at tage bolden op
Underskriftsseancen blev afholdt i Snedsted, hvor ikke kun politikere fra Thisted Kommune, DBU og DBU Jylland deltog, men også 15 lokale klubfolk.

Aftalen om velfærdsalliancen løber frem til 2029 og markerer starten på et spændende samarbejde, som vil styrke både fodbolden og fællesskaberne i Thisted Kommune i de kommende år.

VFA Thisted(4) Underskriftsseancen var med deltagelse af alle tre parter samt lokale klubfolk. Foto: DBU Jylland