Børn i skriggule fodboldtrøjer løber over hallens bonede gulve. Børnene fra FC Jacobi har handicap og særlige behov, men det holder dem bestemt ikke tilbage fra at juble, da de får overrakt ’En Del af Noget Større’-prisen 2023 tilbage i marts måned. Og nu er der flere gode nyheder på vej til FC Jacobi.

Varde Kommune, DBU og DBU Jylland har nemlig forlænget deres velfærdsalliance, dermed kan det succesfulde fodboldhold fortsat skabe glæde og leg hos skolebørnene. Konceptet skal samtidig bredes ud til voksne med særlige behov, så de kan blive en aktiv del af foreningslivet. Det glæder formand for DBU Jylland, Bent Clausen, at der er plads til alle på fodboldbanerne.

”Vi er rigtig glade for, at vi kan fortsætte det gode samarbejde med Varde Kommune og fodboldklubberne. Der skal være plads til alle i fodboldens fællesskaber, og det er fantastisk, at vi fortsat kan inkludere så mange som muligt i det fællesskab. Der er nogle rigtig gode initiativer i aftalen, som sikrer, at endnu flere piger og drenge får mulighed for og lyst til at spille fodbold,” siger Bent Clausen.

FC Kroniker fortsætter også de gode takter, hvor mænd med kroniske lidelser kan spille fodbold med og mod hinanden. 

Bedre forhold for piger  

Der er også gode nyheder til de mange fodboldglade piger i kommunen. Get Movin’ bliver introduceret til kommunens fodboldklubber, som skal give flere piger og kvinder adgang og lyst til fodboldens fællesskaber. Det sker blandt andet ved, at de unge piger skal have flere kvindelige rollemodeller, som de kan spejle sig i.  

Det er et arbejde, der betyder ekstra meget for Sandie Eis Ravn, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune:

”Der er mange elementer i denne velfærdsalliance, der bør fremhæves, da den med sin mangfoldighed er med til at understøtte flere kommunale velfærdsopgaver på tværs af forvaltninger. Men skal jeg lyse på noget særligt, så er jeg superglad for, at vi i samarbejde med DBU og DBU Jylland kan styrke den kvindefodbold, vi har haft siden 1974, hvor vi arbejder med at gøre kulturen og miljøet omkring vores kvindelige spillere endnu stærkere. Der er i disse år en forøget international bevågenhed på kvindefodbolden, og Varde Kommune har igennem årene lavet mange kvindelige landsholdsspillere. Det vil vi gerne blive ved med.”

Klubbernes fodboldglade børn kan også se frem til bedre forhold. Igennem fællesskaber, leg, kreativitet og begejstring vil kommunen, fodboldklubberne og DBU forsøge at skabe verdens bedste børnefodbold.  

Landsholdsfest i Varde Kommune

I løbet af aftaleperioden vil der blive spillet tre ungdomslandskampe i Varde Kommune. I den forbindelse kan borgerne i Varde Kommune se frem til arrangementer som fanzone, åben træning eller autografskrivning.  

Repræsentanter fra Varde Kommune, DBU og DBU Jylland underskrev forlængelsen af velfærdsalliancen i forbindelse med U16-pigelandsholdets testkamp mod Schweiz på Varde Stadion. Aftalen løber til sommeren 2028.