Highfives, blændende afleveringer og en god portion ”kom igen”-råb.
 
Det er oftest det syn og den lydkulisse, som møder én, når man er til fodboldkamp på de jyske fodboldbaner.
 
En gang imellem sker det dog, at temperamentet løber af med en spiller eller en træner i et tilspidset øjeblik. De fleste gange bliver følelserne luftet indenfor rammerne af, hvad er tilladeligt, men det sker desværre også, at enten spillere, trænere eller tilskuere, går over stregen.
 
Igen i år gør DBU Jylland dog en indsats for at forhindre, at de helt grimme situationer sker på fodboldbanerne.
Det kan ikke understreges nok, at nul-tolerancen fortsætter" Kristian Nørgaard Thomsen, Formand for DBU Jyllands disciplinærudvalg

Vold giver minimum et halvt års karantæne

I håb om at sikre en god afvikling af efterårets kampe er sanktionen nok engang klar: træder man over stregen i den grad, så venter minimum et halvt års karantæne.

- Det er jo ikke længere noget nyt, at vi er klar med hårde straffe til dem, som spytter eller er voldelige overfor bl.a. fodbolddommere. Men det kan ikke understreges nok, at nul-tolerancen fortsætter, for vi har det sådan, at vi hellere vil forebygge den her uacceptable adfærd end lange straffe ud når skaden ér sket, siger Kristian Nørgaard Thomsen, som er formand for DBU Jyllands disciplinærudvalg.

Ifølge Kristian Nørgaard Thomsen er det en klar og tydelig målsætning, at enhver fodbolddommer føler sig tryg, når han eller hun er ude at dømme fodbold på de jyske fodboldbaner.

- Jeg plejer at sige, at selvom der er tale om ganske få sager, er hver sag én for meget, og noget som vi ønsker udryddet fra vores turneringer. Jeg vil gerne understrege, at en fodbolddommer er vores repræsentant ved en kamp, og han eller hun skal naturligvis kunne føle sig tryg, forklarer Kristian Nørgaard Thomsen.

DBU Jylland skærpede strafferammen tilbage i 2021 og holder altså fast i den strammere kurs.