I Nordenskov er der ikke langt fra tanke til handling.

På et bestyrelsesmøde drøftede man mulighederne for at kunne tilbyde forældre de samme muligheder som i de omkringliggende klubber, nemlig overdækkede tilskuerpladser. Et hurtigt internetsurf resulterede i inspiration fra Italien, hvor en container var blevet omdannet til en tribune, og så var idéen født.

- Tidligere vendte vi banen hvert år for at skåne underlaget bedst muligt, så det ikke blev for slidt i målfelterne, forklarer klubformand Carsten Madsen.

Det var nemlig den oprindelige årsag til, at tribuneidéer var blevet skudt ned. Men selvom den praksis siden er blevet droppet, ville en flytbar tribune være mere fleksibel i en lille klub med et trods alt begrænset antal hjemmekampe på den store kampbane.

Nordenskov er en lille sydvestjysk klub

  • Flerstrenget forening med bl.a. fodbold, volleyball og gymnastik
  • 57 fodboldmedlemmer
  • Med i fodboldsamarbejdet Helle FC med fire andre lokale fodboldklubber

En fremadstormende volley-afdeling i den flerstrengede forening var også med i tankerne, for om sommeren er beachvolley en populær idrætsgren i den sydvestjyske landsby. Og her er overdækkede tilskuerpladser også en efterspurgt mangelvare.

Indkøbsprisen for en færdig mobiltribune var klubben til gengæld ikke så tilpas med. Der måtte findes en knap så dyr løsning.

Billig, holdbar og vedligeholdelsesvenlig
Da den lokale smed udfører en række frivillige opgaver for klubben, var det helt naturligt at henvende sig til ham med idéen.

- Her i vores lille lokalsamfund støtter vi jo hinanden, så selvfølgelig skulle opgaven købes og betales lokalt. Så prioriterer vi at bruge de frivillige kræfter på andre opgaver, lyder det fra Carsten Madsen.

BUDGET  
Indkøb af 20 fods container ca. kr. 30.000
Materialer og smedearbejde ca. kr. 50.000
I alt for mobiltribune ca. kr. 80.000

Erland Jørgensen – den lokale smed – fik vist billedet fra Italien og så gik han ellers i gang med at bukke og svejse. Han går for at være byens opfinder i metal, og faktisk har der undervejs ikke været så meget som en tegning, kun en idé i Erlands hoved og et billede fra Italien.

Containerens ydermål var givet på forhånd, og så er der etableret 3 bænkerækker med plads til ca. 10 voksne pr. række. Faktisk var stolerækker den oprindelige tanke, men det viste sig at være en relativt dyr og ufleksibel løsning, så her blev planen tilpasset.

Smeden brugte effektivt omkring to ugers arbejde på mobiltribunen, men fordi klubben ikke havde en deadline, kunne tribunearbejdet tilpasses firmaets andre opgaver og dermed også holde prisen nede.

- På nær træbænkene er hele tribunen meget vedligeholdelsesvenlig, og det er en både billig og holdbar løsning, siger Erland Jørgensen.

Resultatet er blevet en flot ny mobiltribune, som bestod generalprøven til beachvolley i sommer og som netop har haft premiere på hjemmebanen i Nordenskov.

240409 Nordenskovif IT Mobiltribune 026Red Mobiltribunen kan flyttes med f.eks. en gaffeltruck eller en gummiged, og endda køres til stranden med traktor og vogn.