Få nye og tidligere spillere tilbage på fodboldbanen
Skader og alder betyder ofte pension fra fodboldbanen. Men gåfodbold kan lokke spillerne tilbage i klubben. Kom godt i gang med opstartsguide, markedsføringsmateriale og klubrådgiver-hjælp.
De kan ikke holde til almindelig fodbold, men fødderne tripper stadig efter at spille.
Mon ikke enhver fodboldklub kender spillere, der har fodboldpensioneret sig selv på grund af skader eller alder, men savner legen med den lille runde?
Gåfodbold kan være det tilbud, der får dem tilbage på banen. Og måske det endda lokker helt nye spillere med. Der er nemlig masser af fodbold i gåfodbold.
Sådan kan din klub starte et gåfodbold-tilbud
DBU Jylland tilbyder opstartsguide, markedsføringsmateriale og hjælp fra den lokale klubrådgiver.
Hvad er gåfodbold?
Gåfodbold fokuserer på motion og fællesskab. Spillereglerne sørger for, at spillet ligner traditionel fodbold så meget som muligt.
Spillerne må kun gå og skal altid have mindst én fod i kontakt med jorden. Fysisk kontakt er forbudt. Udover at man kun må gå og fysisk kontakt ikke er tilladt er der retningslinjer, som kan tilpasses efter lokale forhold.
Hvem vil spille gåfodbold?
Med gåfodbold kan I få flere fodboldspillere (tilbage) på banen. De stiller ikke store krav, de er allerede foreningsvante og de glider nemt ind i fællesskabet.
Den typiske gåfodbold-spiller er 65 år gammel, vil gerne spille fodbold en gang om ugen og har tidligere været aktiv. Og så elsker gåfodbold-spillere fodbold.
Det afslører en spørgeskema-undersøgelse blandt 120 nuværende gåfodbold-spillere. Men den ’typiske’ gåfodboldspiller er naturligvis et generaliseret billede.
For fakta er, at gåfodboldspillerne er:
- Både kvinder og mænd (20% kvinder og 80% mænd)
- Mellem 40 og 80 år gamle
- 50% stadig erhvervsaktive, 50% pensionerede
De er enige om, at de spiller gåfodbold primært for det sociale fællesskab, men bestemt også for motionens skyld.
Se artikel og video fra to klubber, der allerede nu tilbyder gåfodbold: