En medlemstilgang på over 25% de seneste tre år har haft en positiv indvirkning på lokalområdet, hvor flere børn, unge, voksne og ældre er blevet en del af foreningslivets stævne fællesskab.

Sønderborg Boldklub er nemlig et fodboldfyrtårn med plads til alle.

Vi har et stort fokus på, at alle børn i klubben trives og et stort fokus på at have nok frivillige på hver årgang, dette for at alle børn får en god oplevelse, når de spiller fodbold hos os Dergham A. Rahman, formand for Sønderbold Boldklub

Fokus på børnenes trivsel
Sønderborg Boldklub med godt 700 medlemmer arbejder stenhårdt på at vedligeholde og udvikle det gode børnemiljø som DBU Børneklub.

- Vi har et stort fokus på, at alle børn i klubben trives og et stort fokus på at have nok frivillige på hver årgang, dette for at alle børn får en god oplevelse, når de spiller fodbold hos os, forklarer Dergham A. Rahman, klubformand.

Bl.a. derfor tilbydes alle trænere at komme på UEFA C1, C2 og C3 trænerkursus.

Medlemstilgangen har også udviklet pigesiden, hvor det efter flere års arbejde er lykkedes at få turneringshold kun for piger. Med knap 50 piger/kvinder i medlemskartoteket kan klubben nu bryste sig af en decideret pige-/kvindeafdeling.

Vi har fokus på at hjælpe de socialt udsatte i vores lokalområde ved at gøre dem til en del af foreningslivet Dergham A. Rahman
NHC280824 Gåfodbold (41) Dergham A. Rahman, formand for Sønderborg Boldklub. Foto: Niels Husted

Plads til alle betyder også alternative målgrupper
Den sønderjyske klub er gået ind i projektet ”Inklusion i Fodbold Danmark”, som er et fodboldtilbud for misbrugere, hjemløse og socialt udsatte.

- Vi har fokus på at hjælpe de socialt udsatte i vores lokalområde ved at gøre dem til en del af foreningslivet, lyder det fra Dergham, som beretter om fast træning, sociale aktiviteter i klubhuset og deltagelse i mesterskaber og stævner.

Senest deltog Sønderborg Boldklub med et hold af 27 udsatte borgere til det åbne Jyllandsmesterskab i Silkeborg.

Fysisk eller psykisk handicap er heller inden hindring for at spille fodbold i Sønderborgklubben. Klubben har nemlig succes med livsglad motion med deres para-fodboldhold, og lægger hjemmebane til et årligt stævne med over 200 deltagere med forskellige handicaps.

Gåfodbold i fuld fart fremad
I et par sæsonen har fodboldklubben også haft gåfodbold på menuen. 30 spillere i alderen 40-80 år af begge køn har genfundet spilleglæden og ikke mindst glæden ved at være en del af foreningslivet.

Dårlige knæ, skrøbelige hofter eller overvægt har været uforeneligt med almindelig fodbold, men i gåfodbold er den fysisk kontakt minimal, hvilket mindsker risikoen for skader væsentligt.

- Selv de spillere, som ikke kan træne, møder op for hyggen og samværets skyld. Glæden ved fællesskabet før, under og efter boldspillet har gjort, at spillerne ser frem til træningen, lyder det fra Dergham A. Rahman, som håber at kunne inspirere andre klubber til at teste spilleformen.

Flere af spillerne har fået bedre balance, er blevet mere mobile og har i det hele taget grinet mere – og har fået samværet tilbage med andre i en sådan grad, at alle glæder sig til træningen.

Udviklingen ruller videre i Årets Fodboldklub 2024
Men er viften af tilbud i Sønderborg Boldklub så ikke ved at være bred nok? Nej, for faktisk er klubben allerede ved at udrulle et FC Demens-tiltag i samarbejde med Sønderborg Kommune og DBU Jylland. Her er fokus på at få borgere i tidlige demensforløb ud og motionere.

På DBU Jylland Region 4’s årsmøde onsdag den 20. november blev Sønderborg Boldklub fuldt fortjent kåret til Årets Fodboldklub 2024 i DBU Jylland Region 4 og går dermed videre til den nationale kåring af Årets Fodboldklub - en pris som uddeles i starten af 2025.

Tillykke.

R4aarsmoede Aaretsfodboldklub Soenderborgb Llnpress 24 15 Fra venstre: Michael Andresen, Dergham A. Rahman og Mogens Jacob Jacobsen repræsenterer Årets Fodboldklub 2024: Sønderborg Boldklub. Foto: LLN Press