Flere piger på fodboldbanerne i Herning Kommune
Der er fokus på fodboldglade piger, de frivillige og bedre trivsel hos de unge i den nye velfærdsalliance mellem Herning Kommune, DBU og DBU Jylland.
Herning Kommune, DBU og DBU Jylland har forlænget den velfærdsalliance, som parterne indgik i 2020. Aftalen, der især har fokus på piger, børn og frivillige, løber nu til 2028.
Der skal etableres et fælles fundament for udviklingen af fodbolden i Herning Kommune i form af ’Fodboldlounge’, som skal sætte rammerne for sparring og vidensdeling på tværs af de lokale klubber.
Derudover skal grundstenen i foreningslivet, de frivillige, understøttes ved hjælp af DBU Jyllands indsats ’Flere Hænder’. Her kan klubberne får tilkoblet en klubrådgiver, som kan hjælpe klubben med at tiltrække og fastholde frivillige kræfter.
Den nye aftale glæder DBU’s formand, Jesper Møller:
”De frivillige er grundstenen i foreningslivet. Både de frivillige og klubberne får endnu bedre forudsætninger med den nye aftale. Det betyder også, at endnu flere fodboldglade drenge og piger kan få en god indgang til fodboldens fællesskab, hvor de kan udvikle sig personligt med fodbolden som værktøj i et trygt miljø. Det glæder mig, at vi kan skabe endnu bedre vilkår for både de frivillige, klubberne og kommunens børn og unge,” siger Jesper Møller.
Børn og unge i fodboldens fællesskab
DBU har en ambition om at skabe verdens bedste børnefodbold. Den ambition har Herning Kommune købt ind på. Der bliver afsat målrettede ressourcer til de lokale klubber, så kommunens børn får de bedste forudsætningerne for god læring og leg på fodboldbanerne.
Der skal også flere fodboldglade piger på kommunens græstæpper. Klubberne vil få hjælp til at få endnu flere piger og kvinder ind i fodboldens fællesskab. Fokusset på piger, unge og børn glæder borgmester i Herning Kommune, Dorte West.
”Samarbejdet mellem DBU og Herning Kommune går en del år tilbage, og jeg er rigtig glad for, og stolt over, at vi kan fortsætte vores parløb. Jeg glæder mig over, at den nye aftale mellem Herning Kommune og DBU har særligt fokus på pige- og kvindefodbolden. Det er spændende og helt i tråd med den udvikling, der foregår i de her år. Aftalen lægger også op til et stærkere fokus på ungemiljøer og trivsel. Netop unges trivsel har et stort fokus i vores byråd, så det er jeg meget tilfreds med,” siger Dorte West.
Danske unge har det ikke altid nemt. Det vil samarbejdet med Herning Kommune forsøge at rette op på. Der skal større fokus på trivsel i klubbernes ungdomsafdelinger, og så vil man arbejde målrettet på, at fodbold skal give mulighed for fodboldfaglig og ikke mindst personlig udvikling, så de unge mennesker får succesoplevelser både på og uden for banen.
Landskampe skal skabe værdi for klubberne
Både drenge, piger, børn og unge skal aktiveres, når de rød-hvide farver gør sit indtog på kommunens stadions. Der bliver nemlig afviklet minimum fem ungdomslandskampe i kommunen i løbet af aftaleperioden, hvor kommunens børn og unge kan spejle sig i de unge landsholdsspillere. Her vil klubberne indgå i landsholdsaktiviteterne, hvor klubbernes børn kan følge spillerne på banen, stå for kampboldene eller bære dannebrog ind på banen.
I forbindelse med landskampe vil parterne fokusere på, hvordan de kan afvikles med den mindst mulige klimabelastning til følge.