Samarbejde skal sprede leg og glæde i børnehaver
I fremtiden kan endnu flere børn i Varde Kommune se frem til at prøve kræfter med leg og boldspil. Et pilotprojekt har klædt de ansatte i kommunens børnehaver på til at sprede leg og glæde gennem sjove aktiviteter og spændende legeuniverser.
Leg og boldspil skal bredes ud til endnu flere børn i Varde Kommune.
Et pilotprojekt under titlen 'Playmakerkursus' har nemlig klædt de ansatte i kommunens børnehaver på til at sprede leg og glæde gennem sjove aktiviteter og spændende legeuniverser.
Projektet, som blev afholdt tidligere i marts, er en del af velfærdsalliancen mellem Varde Kommune, DBU og DBU Jylland.
- Kursets omdrejningspunkt var at klæde de ansatte på til at skabe bevægelsesglæde og styrke børns motoriske færdigheder gennem boldlege og forskellige legeuniverser, som vi også kender det fra Klubplaymakerkurset og Bold & Bevægelse. Derudover skal kurset være med til at etablere brobygning mellem børnehaver og det lokale foreningsliv, og det skal danne grundlag for en masse god erfaring, inden vi forhåbentlig kan forsøge at udrulle det i andre kommuner, siger Mads Ravn, kommunekonsulent i DBU Jylland.
Hvad er en Velfærdsalliance?
En Velfærdsalliance er et samarbejde mellem den lokale fodboldunion, DBU og kommunen. Målet med samarbejdet er at skabe værdi for kommunens borgere og fodboldklubber. Frivillige, nye sundhedstiltag eller aktivitetstilbud til borgere udenfor arbejdsmarkedet er blot nogle af eksemplerne på, hvad en Velfærdsalliance kan indeholde og bidrage til.
Det er derfor i høj grad muligt at tilpasse indholdet i samarbejdet til jeres kommunes ønsker og politiske dagsorden, uanset om det skal være indenfor sundhed, skole- og dagtilbud, uddannelse, beskæftigelse eller et helt andet område.
Godt for de lokale klubber og foreninger
Projektet har også taget udgangspunkt i Bold & Bevægelse, som er et tiltag, der skal hjælpe den enkelte fodboldklub med at tiltrække børn i alderen 3-6 år.
Foruden at give de ansatte i børnehaverne nogle nyttige værktøjer til at sprede glæden ved boldspil og bevægelse, kan projektet nemlig også ende med at smitte positivt af på de lokale klubber og foreninger, forklarer konsulent i Varde Kommune, Maria Holm Lund:
- Playmakerkurset har givet det pædagogiske personale ny viden og inspiration til selv at kunne afvikle bold- og bevægelsesforløb. Gennem spændende legeuniverser, får flere børn i børnehaven mulighed for at stifte bekendtskab med bold og bevægelse samtidig med, at de leger sig til en masse livsfærdigheder. Playmakerkurset spiller godt sammen med Varde Kommunes børne- og ungepolitik og den styrkede pædagogiske læreplan, idet der blandt andet fokuseres på leg, kreativitet og demokrati i børnehøjde, siger Maria Holm Lund og tilføjer:
- På baggrund af playmakerkurset er der også blevet skabt en øget opmærksomhed på brobygningen mellem børnehaverne og de lokale foreninger, og håbet er, at der herved kan skabes flere samarbejder mellem børnehave og lokal forening.