Michael Staun har gennem 40 år ydet en enorm frivillig indsats for Viborg Søndermarken Fodbold.

Det indbragte ham torsdag aften jysk fodbolds fineste individuelle hæder, DBU Jyllands Guldemblem.

Guldemblemet er en pris, som kun gives i helt særlige tilfælde, men som mange jyske fodboldfolk ganske godt ved, er Michael Stauns frivillige indsats i Viborg Søndermarken også helt særlig.

Klubben skriver bl.a. i sin indstilling:

”Michael blev valgt ind i bestyrelsen i 1988 og har siden været med til at flytte klubben - både på det sportslige og økonomiske plan - til der, hvor vi er i dag. Michaels arbejde har - på alle områder - været med til at rykke klubben i en positiv retning, og måden, vi har gjort tingene på, snakkes der om i mange andre klubber med respekt”.

Overlader pladsen til nye kræfter

Overrækkelsen skete på klubbens generalforsamling, hvor Hans Mogensen fra DBU Jyllands bestyrelse tildelte den velfortjente hæder til Michael Staun, der ved samme lejlighed trådte tilbage fra klubarbejdet for – som han selv siger: at gøre plads til energiske og unge mennesker, som kan flytte klubben yderligere.

Michaels arbejde har - på alle områder - været med til at rykke klubben i en positiv retning, og måden, vi har gjort tingene på, snakkes der om i mange andre klubber med respekt”. Viborg Søndermarken i sin indstilling af Michael Staun

Michael Staun blev involveret i bestyrelsesarbejdet i sin klub i 1988. To år senere blev han ungdomsformand, og i 2021 blev han tilmed formand for klubben.

Derudover har han haft rigtig mange andre opgaver i klubben.

Overskud til mange opgaver

Hans første rolle var som holdleder, og siden greb tingene om sig. Han har været tovholder for afslutningsfester, medlemsansvarlig, arrangeret indendørsstævner, været sponsoransvarlig, ansvarlig for nytårstaffel for alle klubbens frivillige ledere, arrangør af nytårsløb, været initiativtager til at blive DBU Børneklub og meget andet.

Sideløbende har han også engageret sig i DBU Jyllands arbejde og deltaget i delegeretmøder, kampfordelermøder, ungdomsformandsklub m.v.

Derudover var han også i en periode på seks år medlem af bestyrelsen i Viborg Idrætsråd.

Lidt over 100 fodboldpersoner er blevet hædret med DBU Jyllands Guldemblem, siden prisen blev indstiftet i 1943.