Hvad er prisen på en serietræner?

Det spørgsmål trænger sig ganske givet på i mange bestyrelseslokaler i de jyske fodboldklubber. Ikke mindst når nye kontrakter skal forhandles hjem.

Nu giver vi vores bedste bud på et sammenligningsgrundlag i nyeste udgave af vores fodboldmagasin, Fodbold.

Med hjælp fra 162 af jeres klubledere, langt overvejende formænd, kan vi vise, hvilket lønniveau trænere fra de enkelte serierækker får for deres trænerarbejde. Fra Serie 5 til Jyllandsserien på herresiden, og fra Serie 2 til Kvindeserien Vest hos kvinderne.

Se de interessante tal i e-versionen af magasinet

Løsningen på kampleder-kvaler?
Foruden temaet med trænerhonorarerne, så er bladet som altid spækket med relevante klubhistorier, som forsøger at inspirere og underholde jer aktører i breddefodbolden.

Kom fx med til Løsning IF, hvor en ganske simpel manøvre prepper forældrene til at blive kampledere. Hans Christensen er træner for U9-drengene i klubben, og han får forældrene til at lede kampene til træning. Det har givet pote, og der er fuld opbakning for klubbens formand, Louise Lauge Matzen.

- Min opfattelse er, at mange tror, at opgaven er markant sværere, end den egentlig er, siger hun.

Læs om det simple trick, samt forældrenes holdning til idéen fra side 24

Derby Della Haderslev
Du kan også komme med til lokalbrag i herrernes Serie 2 i Haderslev. Her har en stribe af fodboldkendisser, fx Stig Tøfting, Peter Sørensen, Kenneth Emil Pedersen og Ken Ilsø, promoveret et særligt lokalopgør; nemlig mellem Haderslev FK og FCH 6100.

Martin Winterskov Møller er næstformand og har stået bag den omfangsrige kampagne. Han kunne glæde sig over omkring 500 fremmødte tilskuere til opgøret og masser af solgte stadionplatter samt drikkevarer. Han tror på, at andre også kan skabe opmærksomhed på deres lokale fodboldhold.

- Breddefodbolden har et kæmpe potentiale, men det kræver knofedt at forløse det, siger han.

Læs om det hypede sønderjyske lokalopgør fra side 30

Se også tema-side med blandt andet tidligere numre af magasinet