Før de afsluttende kampe i forårssæsonen er DBU Jyllands turneringsafdeling klar med et frisk bud på, hvor mange op- og nedrykkere der forventes at være ved sæsonens afslutning i juni.

Fuldt fokus på 3. division og Danmarksserien
Der resterer tre runder i såvel 3. division som Danmarksserien og de afsluttende kampe i disse rækker har betydning til, om nedrykning fra de jyske serierækker aflyses for nogle hold. Endnu er intet sikkert, men alt peger på at det som minimum ender med de traditionelle to nedrykninger fra hver pulje i de forskellige serierækker.

Det kan virke lidt kompliceret, men de ting der skal holdes øje med er:

  • Vanløse i 3. division: Københavnerne har med 5 points op til redning og 9 points at spille om svære betingelser for at klare ærterne i 3. division og det er godt nyt for os jyder! Sidste spillerunde er den 15. juni.
  • Nr. 2 i Danmarksseriens oprykningsspil: Det ser ud til, at enten fynske Marienlyst eller jyske Viby IF skal kæmpe med enten Brønshøj eller Sundby BK om en plads i 3. division. Vi kender først udfaldet heraf søndag den 23. juni. Vi skal her håbe på, at Marienlyst/Viby vinder;- det har nemlig betydning for nedrykning af hold fra Danmarksseriens kvalifikationsspil.
  • Fordeling af nedrykning fra kvalifikationsspillets pulje 2: Fynske Fjordager og jyske Varde IF er allerede dømt til nedrykning og to andre fynske hold, Dalum IF og B1913, er også i farezonen for nedrykning sammen med jyske AaB og VRI. I alt fire eller fem vest-hold skal rykke ned. Hvis Vanløse redder sin eksistens i 3. division, kan tallet blive øget til seks.
Ole Frandsen Til Www
Turneringschef, DBU Jylland Ole Frandsen
Ekspertvurdering af sæsonens store op- og nedrykningsspil, vol. 2

Bedste tilfælde

Vi får kun ét jysk hold (Varde IF) ned fra Danmarksserien. Det sker, hvis Vanløse rykker ned fra 3. division, der kommer en vest-oprykker fra oprykningsspillet i Danmarksserien og tre ud af fire nedrykkere fra Danmarksseriens kvalifikationsspil pulje 2 er fynske hold

Værste tilfælde

Vi får tre jyske hold ned fra Danmarksserien. Det sker, hvis Vanløse IKKE rykker ned fra 3. division, det bliver et øst-hold der rykker op i 3. division og de nu seks nedrykkere fra Danmarksseriens kvalifikationsspil pulje 2 er ligeligt fordelt mellem Jylland og Fyn.

Snebold-effekt for de jyske serierækker
Helt generelt kan det siges, at vi efter afslutningen af rækken søndag den 23. juni sender tre jyske hold op i Danmarksserien:

  • De to hold, som slutter som nr. 1 i Jyllandsserien 1
  • De to hold, som slutter på 2. pladsen, spiller en playoff-kamp den 26. juni om at komme op i Danmarksserien.

Nr. 7 og 8 i alle rækker rykker en række ned. Undtaget er Jyllandsserien 1, hvor det kun er nr. 8 og den ringeste nr. 7, der rykker direkte ned.

Selv i det, som vi i den røde boks ovenfor beskriver som det 'værste tilfælde', vil der ikke skulle foretages ekstraordinær nedrykning af hold. Tværtimod er der en vis sandsynlighed for, at der i stedet skal suspenderes nedrykning for et enkelt hold ned gennem rækkerne og i det ultimative 'bedste tilfælde' vil der skulle suspenderes nedrykning for 2 hold.

Hvis der skal suspenderes nedrykning, kigger vi på bedste pointgennemsnit for holdene på 7. pladsen og eventuelt bedste målscore. Den/de bedste hold vil slippe for direkte nedrykning, men skal i stedet ud i playoff. Det samme gør sig gældende omkring 6. pladsen, hvor det kan komme i spil, at de bedste hold slipper for playoff.

Særligt for serie 3 og serie 4
På grund af to udtrækninger i Serie 2 og én udtrækning i Serie 3 vil der uagtet ovenstående skulle suspenderes nedrykning hold på 7. pladsen i Serie 3 (to hold) og Serie 4 (tre hold). Tilsvarende betyder det, at to hold på 6. pladsen i Serie 3 slipper for playoff.

Vi bringer en ny opdatering i starten af uge 25.

Og vi har bestemt ikke glemt kvindernes op- og nedrykningsspil - hold vejret til uge 23, hvor næste opdatering venter.