Get Movin' bevæger sig frem blandt jyske klubber
Der er godt gang i Get Movin' blandt de jyske klubber. Projektet der skal styrke indsatsen for fodbold for piger og kvinder og være med til at skabe ligeværd mellem kønnene. 31 jyske klubber kan allerede kalde sig Get Movin'-klub og endnu flere er på vej.
"Vi vil gerne fremme fodboldglæden blandt piger og kvinder".
Sådan beskriver Mette Christiansen det, når hun bliver spurgt ind til, hvorfor hendes klub er blevet en del af Get Movin'. Hun er kontaktperson på projektet i Sønderborg Fremad.
Sammen med naboklubberne Egen UI, Lysabild SG, Nord-Als B, BNS og Gråsten B har de siden februar 2024 arbejdet for at styrke klubmiljøet for pige- og kvindespillerne i området gennem Get Movin'-projektet.
- Processen med at blive Get Movin’-klub startede tilbage i sommeren 2023. Vi blev godkendt i februar 2024, så det er ikke så lang tid, vi har været i gang, men vi er nået langt på kort tid, fortæller Mette Christiansen og tilføjer:
- Vi havde i forvejen meget fokus på fodbold for piger og kvinder. Vi vil gerne udvikle os som klub og være med der, hvor det giver allermest mening. Get Movin' sætter nogle gode rammer for, hvordan vi i endnu højere grad kan være med til at fremme fodboldglæden blandt piger og kvinder, siger Mette Christiansen.
Flere klubber vil være med
Det sønderjyske klyngesamarbejde er langt fra det eneste i Jylland. Flere klubber har tilkendegivet, at de gerne vil være en del af Get Movin'.
Siden projektets start i 2023 er der godkendt 31 Get Movin'-klubber i Jylland, og med ansættelsen af ekstra klubrådgivere til at understøtte klubberne i deres arbejde med at implementere projektet, er forventningen at nå 48 godkendte klubber i Jylland inden 2026, hvilket var det samlede mål forud for projektet.
Hvad er Get Movin'?
Get Movin' er et landsdækkende projekt, der skal give flere piger og kvinder adgang til boldbanerne, så de kan blive en del af stærke fællesskaber og herigennem skabe personlig udvikling og øget mental sundhed.
Projektet løber over fire år (2023-2026) og er støttet af Nordea-fonden.
Klyngesamarbejde er en styrke
I DBU Jylland samarbejder alle Get Movin’-klubber i klynger bestående af 2-6 klubber, og det er en stor styrke ifølge Katrine Viktor Andreassen, der er koordinator for Get Movin'-projektet i DBU Jylland:
- Det er vigtigt, at vi i fællesskab løfter Get Movin’-projektet på tværs af klubber. På den måde skubber vi ikke blot til kulturforandringerne i den enkelte klub, men også i større lokale områder, forklarer Katrine Viktor Andreassen og tilføjer:
- Det betyder helt konkret, at klubberne ved det indledende arbejde med handleplanen har afstemt med hinanden, hvordan de ønsker at samarbejde med de seks forandringsgreb, som projektet udfoldes igennem.
Vil du vide mere om Get Movin'?
Du er meget velkommen til at kontakte Katrine Viktor Andreassen for yderligere information om Get Movin'.