Hver femte LGBTI+-person føler sig i dag ikke som en del af idrætsfællesskabet. Derfor har Kulturministeriet givet støtte til, at DBU og en række aktører under Idrættens Regnbuekoalition med #Gamechanger kan stå skulder ved skulder i kampen for, at alle kan føle sig velkommen i klubben. Indsatsen kører i 2022-2025.

Foreninger og klubber kan gå i front som gode eksempler og sætte fokus på den gode adfærd og kultur - og det kan Gamechanger hjælpe med. Klubberne får regnbuebolde, -armbind og bannere samt muligheden for hjælp og rådgivning på kampagnens website og fra Gamechanger-konsulenter.

Mette Bach Kjær står i spidsen for DBU Jyllands indsatsområde inden for diversitet og mangfoldighed, og hun hylder Gamechanger-konceptet:

- Hvis en klub ønsker at lægge vægt bag ordene, når de siger, at klubben er for alle, så giver det mening at være Gamechanger-klub. Det kræver en aktiv handling at blive en Gamechanger-klub, og bag alle tilvalg er aktive ildsjæle, som giver højere hitrate for succes, udtaler hun.

Fakta om #Gamechanger

Koalitionen bag #Gamechanger består af DIF, DGI, DBU, Dansk Håndbold Forbund, Spillerforeningen, Pan Idræt, Institut for Menneskerettigheder samt Amnesty International, som står sammen om at bekæmpe diskrimination på baggrund af seksuel orientering og kønsidentitet.

I fodboldklubben Bjerringbro IF har de aktivt valgt at blive Gamechanger-klub, hvor de især har fokus på sprogbruget blandt klubbens ungdomsspillere. Se indslag fra Bjerringbro IF herunder: