Fodbold er i udgangspunktet en meget klimavenlig aktivitet. Der er ingen motordrevne maskiner eller opvarmning af hal eller pool. Der er blot udøverne på fodboldbaner under åben himmel.

Alligevel kan der måske skrues på en række af de omkringliggende faktorer for at hjælpe til med den grønne omstilling. Det kan være de fysiske rammer, transport, ernæring og selve fodboldtøjet.

Kan klubbens brusere eller belysning være mere energivenlig? Kan klubberne opfordre til mere fælleskørsel eller cykling? Kan cafeteriets burger være med kyllingekød eller helt uden kød?

Et nyt bæredygtighedsnetværk under DBU Jylland er netop etableret. Og her er fokus netop på at hjælpe klimaaftrykket, hvor det giver mening.

Rasmus Johansen sidder i spidsen for DBU Jyllands indsatsområde ”Faciliteter og Bæredygtighed”, som netværket bliver en del af.

- Hvis vi kan få en lille adfærdsændring ind hos næsten 200.000 fodboldspillere, samt de cirka 60.000 frivillige, så kan det gøre en endda meget stor forskel, siger Rasmus Johansen og tilføjer denne vigtige bemærkning:

-  Vi ønsker ikke at pålægge de nuværende frivillige en ekstra-opgave, de har rigeligt i forvejen, men vi vil forsøge at ramme en ny gruppe af frivillige, som måske brænder for det her område på en anden måde, lyder det videre fra Rasmus Johansen.

Bæredygtighedsnetværket holder i maj opstartsmøde, og de ser nu frem til at komme i gang med det vigtige arbejde, der venter forude.

Fakta

Det nye bæredygtighedsnetværk under DBU Jylland består af:

  • Birgitte Hamborg Faarbæk, DBU Jyllands Moderniseringsgruppe
  • Lise-Lotte Klinge, DBU Jylland Region 4’s bestyrelse
  • Chandra Anna Larsen, fritidsvejleder, Børn og Unge, Viborg Kommune
  • DBU Jyllands kommunekonsulent Mike Winther er desuden tilknyttet som administrativ fagansvarlig

Hvis du brænder for klimavenlige løsninger og kunne tænke dig at bidrage til bæredygtighedsnetværket, så tag endelig fat i Rasmus Johansen på rajo@dbujylland.dk.