24 hold, 12 finaler, 75 mål og to straffesparkskonkurrencer.

Det er facit oven på årets udgave af DBU Jyllands Ungdomspokal.

Fra den 28. maj og frem til den 18. juni har jyske ungdomshold, som tæller hold fra U13 og op til og med U19 for både piger og drenge, dystet om de eftertragtede medaljer og pokaler og ikke mindst æren som det bedste pokalhold for sæsonen 2023/2024.

'90 Stephanie Hedegaard Jakobsen (3-1)

På Hadsund Stadion udspillede sig en medrivende finale mellem AGF og Fortuna Hjørrings U19 Piger. DBU Jylland havde en ambassadør på pletten, som fulgte kampen på tætteste hold.

Af DBU Jylland-ambassadør Preben Krøldrup:

Flere store chancer i første halvleg
Hadsund Stadion dannede rammerne for afviklingen af årets Pokalfinale for U19 Piger.

De deltagende klubber, Fortuna Hjørring og AGF, er vant til at stå i sådanne situationer, så forventningerne til en god kamp var absolut til stede. Yderligere kendte holdene hinanden fra den ordinære turnering.

AGF lagde ud i et voldsomt pres, der endte med flere hjørnespark. Efter en klumpspilssituation i Fortuna-feltet, opsnappede Johanne Krøger bolden og serverede denne for Mie Lerche, som køligt scorede bag en chanceløs Freja Welløv i Fortuna-målet allerede efter tre minutter.

Fortuna overlevede den hektiske start på kampen og fik herefter tilkæmpet sig nogle gode muligheder for at reducere den hurtige scoring. AGF anvendte hele banens bredde, når de byggede spillet op, hvilket gav et godt flow. I det 12. minut oplevede vi netop et flot gennemspillet angreb fra AGF, hvor Silke Lynge hamrede til kuglen, som ramte foden af stolpen.

17 minutter inde i opgøret viste Fortuna tænder i den anden ende af banen. Signe Søndergaard blev sendt af sted i dybden på det helt rigtige tidspunkt på en friløber. Desværre for holdet kom hun for langt ud i siden af feltet, da keeper Maya Dybro ellers var passeret.

Spillet vekslede herefter frem og tilbage, hvor AGF-profilen Silke Lynge med sin enorme speed i fødderne var en evig trussel for Fortuna. Midt i første halvleg sendte AGF-spilleren Clara Littrup Jensen et projektil af sted, som Freja Welløv flot reddede.

Otte minutter før pausefløjtet opstod der en stor chance til Fortuna, der dog endte med, at et par AGF-spillere blev skadet i et voldsomt sammenstød. Første halvleg sluttede med, at Clara Littrup Jensen atter testede overliggeren, uden bolden dog endte bag den chanceløse keeper.

Pauseresultatet var således 1-0 til AGF i en rigtig god og velspillet første halvleg.

Årets mål på Hadsund Stadion
Fortuna indledte anden halvleg med at lægge et endnu større pres på modstanderen, hvilket kastede et par hjørnespark af sig - dog uden mål til følge.

Ni minutter inde i anden halvleg så Mie Lerche muligheden for at score sit andet mål, da hun via sin fart erobrede bolden. Kort tid herefter fik AGF-spillerne atter noget at juble over, da Mie Lerche fik scoret et flot mål til stillingen 2-0.

Midt i anden halvleg var det så Fortunas Signe Søndergaard, der var ved at bringe sit hold ind i kampen. Igen var Maya Dybro på plads i AGF-målet og reddede den store chance.

Samme tendens oplevede vi i det 72. minut, da Signe Søndergaard erobrede bolden på midtbanen og efterfølgende sendte et skud af sted, som desværre for Fortuna ramte opstanderen. Det var netop muligheden for, at vi kunne få en meget intens afslutning på kampen.

Som ofte set før i fodboldkampe slog modstanderholdet kontra i en situation, hvor Clara Littrup formentlig scorede årets mål på Hadsund Stadion. Hun sendte bolden ind i krydset på et fantastisk langskudsmål helt uden chancer for keeper Freja Welløv.

I kampens overtid lykkedes det for Fortuna at få reduceret til 3-1, da Stephanie Hedegaard Jakobsen scorede et flot mål.

Et intenst finaleopgør endte således 3-1 til AGF, hvor jublen ingen ende ville tage, da slutfløjtet havde lydt fra kampens kyndige dommer Casper Petersen.

Fortuna Hjørring havde stor ære af kampen, men måtte samtidig erkende, at de ikke havde heldet i de afgørende situationer til at bringe sig på omgangshøjde med AGF.

De mange medrejsende supportere kunne herefter hylde AGF som vindere af årets Pokalfinale for U19 Piger.

Klejtrup Stadion 3-2
U14 Piger 18/6, kl. 19.00 Kolding IF - Team Viborg JYSK Park, Silkeborg (kunstgræs) 7-6*
U14 Drenge 12/6, kl. 19.00 AaB - Herning Fremad Klejtrup Stadion 1-2
U15 Piger 4/6, kl. 19.00 VSK Aarhus - AaB Havndal Stadion 1-2
U15 Drenge 28/5, kl. 18.00 Vejle B - Randers Freja Vejle Stadion 1-3
U16 Piger 12/6, kl. 19.00 Silkeborg IF Q - Vildbjerg SF Vestjysk Bank Arena, Bording 6-7*
U16 Drenge 12/6, kl. 19.00 HEI - Vejle B VB Parken 1-2
U17 Piger 12/6, kl. 19.00 FC Thy Piger - Kolding IF XL-BYG Arena, Kjellerup 2-11
U17 Drenge 12/6, kl. 19.00 Hobro IK - SønderjyskE JYSK Park, Silkeborg (kunstgræs) 3-2
U19 Piger 12/6, kl. 19.00 AGF - Fortuna Hjørring Hadsund Stadion 3-1
U19 Drenge 28/5, kl. 17.00 AGF - Randers Freja Cepheus Park Randers 2-1