Det blev et historisk tæt parløb om at undgå nedrykningspladsen mellem FC Sydvest 05 Tønder og BK Klitten i Jyllandsserien 2, pulje 5.

Efter 14 kampe endte begge hold med lige mange point. De endte også med lige mange sejre (3), lige mange uafgjorte kampe (4) og lige mange nederlag (7).

Samtidig spillede holdene i begge de indbyrdes opgør spillede 1-1, og dermed er det regnskab også status quo. Helt utroligt bliver det, da holdene endte med nøjagtigt samme målscore 16-26.

Da alt andet er helt lige, går man til 8. punkt på prioriteringslisten i tilfælde af pointlighed. Det er ”flest scorede mål på udebane i samtlige kampe”.

Og her var der så forskel i de to holds præstationer, da BK Klitten i løbet af foråret lavede ni mål på udebane, mens FC Sydvest 05 Tønder blot havde lavet seks udebanemål.

Konklusion: FC Sydvest 05 Tønder rykker ned i Serie 1.

Skulle bare undgå at tabe med seks mål i sidste kamp…
Man kan ellers sige, at det sønderjyske klubsamarbejde havde gode kort på hånden inden forårets sidste kamp.

BK Klitten havde spillet sæsonen færdig, og FC Sydvest 05 Tønder stod med en målscore på plus seks mål i forhold til de vestjyske nedrykningskonkurrenter.

Altså skulle sønderjyderne i fredagens sidste kamp blot undgå at tabe med seks mål.

Men på en umulig bane med ekstreme mængder vand gik det hverken værre eller bedre end, at de sønderjyske spillere løb ind i et nederlag på præcis 0-6.

I tilfælde af pointlighed

I turneringsrækker med lige antal turneringsdele (holdene mødes indbyrdes to eller fire gange) er prioriteringen:

1) færrest udeblivelser
2) flest kamppoint i indbyrdes kampe
3) bedste målforskel i indbyrdes kampe
4) flest scorede mål i indbyrdes kampe
5) flest scorede mål på udebane i indbyrdes kampe
6) bedste målforskel i samtlige kampe
7) flest scorede mål i samtlige kampe
8) flest scorede mål på udebane i samtlige kampe
9) flest vundne kampe.

Kim Hvass er sportslig ansvarlig i klubben og har da også her fire dage efter realiteten svært ved at finde ord til at beskrive det.

- Der var stille i omklædningsrummet. Spillerne var nærmest i chok. Jeg var der også kun i fem minutter, der var ikke mere at tale om, siger Kim Hvass.

- Det var simpelthen for dumt. Det er helt skørt. Men vi kommer hurtigt bagud 2-0, og da det står 4-0 ved pausen, begynder nervøsiteten for alvor at sprede sig. Det ender med, at de scorer på et straffespark ti minutter før tid. Vi havde gode chancer for at score, men det lykkes desværre ikke. Havde vi tabt 1-7 var vi ikke rykket ned, lyder det over telefonen.

Med slutresultatet på 0-6 mod topholdet fra Fredericia fF blev det vel nærmest det værst tænkelige resultat for FC Sydvest 05 Tønder.

Det er jo bare superærgerligt. Kim Hvass, sportslig ansvarlig i FC Sydvest 05 Tønder

Fjerde nedrykning på få år
Det er altså på absolut yderste marginal, at de hårdt prøvede sønderjyder må se sig nødsaget til at tage turen i Serie 1 til næste sæson.

- Det er jo bare superærgerligt. Men det er også vores egen skyld. Det var i kampene mod Klitten, at vi skulle have fået bedre resultater. Det havde vi masser af muligheder for, siger Kim Hvass, som blot har været sportslig ansvarlig i klubben i få måneder.

- Det er ærgerligt for drengene, og det er superærgerligt for Kasper (Sørensen, red.), der nu stopper som træner efter at have været en trofast mand i 15 år som spiller og træner, fortsætter han.

For at gøre ondt værre, så er det fjerde nedrykning til det ambitiøse klubsamarbejde mellem Løgum IF, Bredebro If, Tønder SF, Ballum IF. De spillede i 2. division i 2021.

- Jeg er skruet sådan sammen, at vi er nødt til at kigge fremad. Og heldigvis mærker vi fortsat stor lokal opbakning fra sponsorerne. Det er vi meget taknemmelige for, siger Kim Hvass.

FC Sydvest 05 Tønder tager hul på sæsonen i Serie 1 til august.