Alle fodboldhold kender til, at der kan være perioder, hvor det kan være svært at finde vej til netmaskerne.

Få kender dog så godt til fænomenet som Serie 3-holdet i Vejgaard Boldklub. Bundproppen fra Serie 3, pulje 27 har nemlig ikke alene tabt alle sine kampe i denne sæson, de har tilmed blot scoret to mål i sæsonens 12 kampe.

- Det har simpelthen bare været stolpe ud i år. Vi joker lidt med, at vi må have haft en expected goals (xG)-statistik på 50 i sæsonen. Vi har bare ikke kunne få bolden ind i netmaskerne, siger Mathias Emil Christiansen, som er holdets træner.

Det har simpelthen bare været stolpe ud i år. Mathias Emil Christiansen

Flere selvmål end regulære mål i sæsonen

At det har været stolpe ud i sæsonen for Vejgaard Boldklub, fortæller en noget kuriøs statistik. For mens Serie 3-holdet kun selv har scoret to regulære mål i sæsonen så har det været uheldige at score tre selvmål.

- Altså, vi griner lidt af, at vores forsvar er farligere end vores angreb. Det er jo helt tragikomisk. Men ret skal være ret, for det er spillere fra alle positioner på banen, som har haft problemer med at sende bolden i det rigtige mål. Vi prøver at give spillerne en masse skudtræning, men der er altså ligeså mange der ryger ved siden af, som der rammer mål lige for tiden, lyder det fra Mathias Emil Christiansen, som gør sit til, at humøret bliver holdt oppe hos spillerne.

- Vi prøver at holde humøret højt, og vi har aftalt, at selvom vi rykkerne ned, så kæmper vi videre. Og vi er klar til at resette efter denne her sæson og starte på en frisk i Serie 4 efter sommerferien, lyder det videre.

- Vi skal vinde over Gug!

Inden sæsonen er slut, venter der endnu to kampe, én mod topholdet, Aalborg KFUM, og så én mod puljens nummer syv, Gug B. Og netop sæsonens sidste kamp er noget, som Vejgaard B-træneren ser frem til.

- Vi skal vinde over Gug! Det er den altoverskyggende målsætning, og hvis det sker, så fejrer vi det som om, at vi har vundet hele pisset! Efter kampen har vi afslutningsfest, og så fejrer vi, at vi har stået alle sæsonens kvaler igennem sammen, lyder det stålsat fra Mathias Emil Christiansen, som slutter af med at rose spillerne.

- De skal have en stor cadeau. De er blevet ved med at kæmpe for det, og mon ikke det snart vender igen, siger han.

Stilling Vejgaardb2024 3 Sådan er det gået i Vejgaard Boldklub Serie 3-kampe i år