Der var mindre råb fra sidelinjerne, da DBU Jylland bad de voksne om at skrue ned for tilråbene omkring børnekampene i uge 18.

Silent Week går kort fortalt ud på, at trænere og forældre skal tage mundkurv på til børnekampene, så de små kan spille fodbold uden, at de voksne fortæller dem, hvad de skal gøre.

Samlet set var 23 DBU Jylland-ambassadører ude til omkring 65 børnestævner for at opfordre til at følge budskabet fra Silent Week, da DBU Jyllands børneudvalg i uge 18 skød projektet ud over rampen.

Ambassadørerne melder om langt overvejende positive forældre og trænere på spillestederne. Ikke mindst virkede forældrene glade for stilheden. Også de fleste trænere var positive, mens enkelte markante modstandere også var blandt de fremmødte.

- Generelt set oplevede vi det som en succes. Jeg tror, de fleste er enige i, at Silent-stævner ikke er den optimale form til børnekampe. Men det er supergodt til at sætte nogle refleksioner i gang hos de voksne deltagere til kampene for børn, siger Jørgen Rasmussen, der er udvalgets formand.

Giver bedre fodboldspillere
Hele tanken med Silent Week-konceptet er at trænere og forældre skruer helt ned for tilråbene, så der er mere plads til, at børnene selv kan blomstre i spillet.

- Ved at de voksne ikke kommer med konstante tilråb og anvisninger som ”skyd”, ”spil” eller ”løb derhen”, giver du børnene tid og plads til selv at træffe beslutninger, snakke sammen og bedre udvikle deres spilforståelse, lyder det fra Jørgen Rasmussen, der tilføjer:

- Børnefodbold er ikke playstation for voksne.

Jørgen Rasmussen og resten af børneudvalget tror på, at konceptet kan være med til at udvikle endnu bedre og gladere fodboldspillere.

Flere ”Hold Kæft”-bolsjer næste gang
Meldingerne lyder altså på langt overvejede positive trænere og forældre, og intensionen er også at endnu flere skal stifte bekendtskab med tiltaget. Ambassadørerne var udstyret med flyers og ”Hold Kæft”-bolsjer, og tog ud til børnestævner fordelt ud over hele vores halvø.

- Det gav gode snakke og satte gang i tankerne hos især forældrene. Og ja, så skal vi have flere bolsjer til næste runde af Silent Week. Der var flere forældre ude til de her mange børnestævner, end vi lige havde kalkuleret med, lyder det med et smil fra Jørgen Rasmussen.

Når Jørgen Rasmussen henviser til ”næste runde” af Silent Week, så skyldes det, at DBU Jyllands Børneudvalg har besluttet at gentage konceptet. Det er dog ikke afgjort, hvornår modellen bliver gentaget.