Tidligere har en efterskoleklub ikke kunnet benytte en spiller med supplerende spilletilladelse til et hold i samme pulje som klubben, der har spillercertifikatet.

Fremover vil den supplerende spilletilladelse ikke være begrænset, uanset om efterskoleklubben og spillerens hjemmeklub er i samme pulje.

Supplerende spilletilladelse for efterskolespillere

Det vil være muligt at søge og få en supplerende spilletilladelse til et hold, der spiller i samme pulje som klubben, der har spillercertifikatet.

Spilleren bestemmer, hvor certifikatet skal ligge
Dermed stilles der ingen krav om hvilken klub, der skal have spillercertifikatet og den supplerende spilletilladelse. Det sætter en tyk streg under, at det er spilleren alene, der bestemmer, hvor certifikatet skal ligge.

Man kan dog ikke spille for begge klubber i én og samme kamp. Derfor skal der før holdenes første indbyrdes turneringskamp aftales de to klubber og spilleren imellem, hvem der benytter spilleren i indbyrdes kampe.

Se de detaljerede retningslinjer her.

En forsøgsordning har banet vejen

Denne måde at anvende supplerende spilletilladelse for efterskoleklubber har været en del af en forsøgsordning i efteråret 2023 og foråret 2024.

Evalueringen er mundet ud i, at ordningen gøres permanent fra og med efterårsturneringen 2024.