Som det tidligere har været tilfældet, så er der igen falske mails i omløb i fodboldens verden. DBU Jylland er bekendt med phishing-mails, hvor en afsender udgiver sig for at være foreningens formand.

Den falske mail lyder sådan her:

Sådan kan mailen fra svindlerne se ud:

”Godmorgen X,

Har du et minut? Du skal lave en opgave for mig. Jeg kan ikke tale i telefon, jeg har en række møder, så skriv bare tilbage her.

Med venlig hilsen Y”

Får du en mail med ovenstående ordlyd, så skal du altså ikke svare på den.

Tjek afsenders adresse og ring i tilfælde af tvivl
Hos Nationalt Cyber Crime Center opfordrer it-forsker Leif Andersen foreningerne til at holde ekstra vågent øje med de falske mails:

- Et godt råd er at tjekke den adresse, man sender et svar til via mail, hvis man har trykket besvar. For der vil man faktisk kunne se, at det ikke er den rigtige formands adresse, der er sendt fra. Og endelig, hvis der kommer en anmodning om overførsel af penge, som man ikke kender til i forvejen, så ring til formanden for en sikkerheds skyld, siger han.

Som forening kan det også være en god ide at drøfte sine betalingsprocedurer med banken, fx om der skal være to til at godkende betalinger.

i 2021 fortalte Danmarks Idrætsforbund, at Nationalt Cyber Crime Center havde modtaget henvendelser fra frustrerede formænd og kasserere i idrætsforeninger, som var forsøgt franarret et større beløb via mails.