Telefonen hos DBU Jyllands dommervagt er er ofte rødglødende når udendørssæsonen kører i femte gear.

Men faktisk er der også masser af efterspørgsel på den særlige service resten af året. Så meget, at DBU Jylland nu tager konsekvensen og udvider dommervagten, så den gælder året rundt – med undtagelse af fire uger i sommerferien.

- Vi oplever heldigvis en stigning i antallet af jyske børn, unge og ældre som gerne vil spille med i DBU Jyllands turneringer i disse år, og da vi ønsker at have så højt et serviceniveau som muligt, at vi øget muligheden for at komme i kontakt med DBU Jyllands dommervagt, fortæller Jakob Bille som er dommerchef hos DBU Jylland.

Udover den øgede turneringsaktivitet kigger vi også ind i en ændret adfærd hos dommere og klubber, som samlet set altså har ført til, at vi lader ”åbent-skiltet” være på dommervagtens telefonlinje i et udvidet antal dage og timer i løbet af året, siger Jakob Bille.

Åben lørdag og søndag – også i lavsæsonen

Den udvidede åbningstid på dommervagten betyder, at der nu, selv i lavsæsonen, er åbent for telefonlinjen både lørdag og søndag. Det er gældende allerede fra januar, og betyder, at DBU Jylland går i gang med at søge efter to deltidsansatte dommerpåsættere.

I alt vil funktionen kræve 20 timer ekstra på ugebasis, og de to nyansættelser vil også sikre, at der er en endnu bedre backup i forbindelse med ferier, sygdom og andet.

Indtil nyansættelserne er en realitet, bliver det Jan Sørensen, dommerpåsætter i Silkeborgområdet, som varetager opgaverne i forbindelse med den udvidende åbningstid.

Om DBU Jyllands dommervagt

Dommervagten i weekenden kan (udelukkende) kontaktes ved akutte aflysninger eller afbud til indeværende weekend, og kun når det gælder udendørskampe. Har man en kampændring eller -aflysning der overholder 8 dages-fristen, men ikke er akut til den pågældende weekend, skal man derfor kontakte din lokale dommerpåsætter.

Er afbuddet eller aflysningen derimod akut til den pågældende weekend, skal man henvende sig på telefon 8939 9970, hvor dommervagten sidder klar til at hjælpe.

Læs mere om dommervagten her.