Det er praktisk talt ikke muligt at nævne pigefodbold i ASA Fodbold uden straks at komme i tanke om Mads Tarpgaard. Siden 2011 har den ivrige fodboldfrivillige været en markant skikkelse i afdelingen, ikke mindst som leverandør med hele tre fodboldspillende døtre.

Den 49-årige aarhusianer er nu blevet hædret for sin store indsats med DBU Jyllands Ungdomslederlegat 2024 på fodboldorganisationens årlige delegeretmøde i Herning foran cirka 250 jyske fodboldledere.

Det har ikke mindst været som træner og holdleder for flere årgange, at Mads Tarpgaard har været en tydelig og velanset person på anlægget i ASA Fodbold.

- Mads er helt exceptionel, og han går den ekstra mil, for enhver han møder. Han indgyder tryghed og er så omsorgsfuld og kærlig og vil simpelthen lægge øre til alt. Han er bare fantastisk, lyder de rosende ord fra Maibritt Bjerrum, der er foreningskonsulent i ASA Fodbold.

Formår at tænke i nye baner
Udover de mange, mange timer på sidelinjen, så har Mads Tarpgaard også gjort sig bemærket som både bestyrelsesmedlem, samt ungdomsformand.

Han har været drivkraften bag flere nye tiltag for den traditionsrige fodboldklub, blandt andet med et efterskolekontingent for de unge på efterskole, så de kan spille i ASA i hjemmeweekenderne, så de bedre bevarer tilknytningen til klubben, og ikke mindst så de også kan lykkes med at få dem hjem til klubben igen.

Samtidig er han også en af hovedbagmændene bag klubbens seniorintroduktionshold, hvor det netop især er de hjemvendte efterskoleelever, der lander på en sikker base med jævnaldrende, fremfor at de 16-17-årige piger bliver kastet direkte ud i livet som seniorfodboldspiller.

Uundværlig i en udfordret tid
Ydermere har Mads Tarpgaard overtaget ansvaret for opkridtningen af banerne på klubbens anlæg. Her har han også gået tænkt i nye baner. Det er med en såkaldt ”Kridteklub”, hvor det er klubbens ungdomsspillere, som varetager opgaven med at sikre lige linjer på banerne.

- En frivillig person som Mads er helt uundværlig for en klub som ASA. Vi er udfordrede, som mange andre klubber er, på at finde frivillige. Så det at have en som Mads, som aldrig spørger ”hvad får jeg for det?”. Men bare tager imod opgaver, når vi spørger om hjælp. Det er helt uundværligt, siger Louise Buchhave der sidder i bestyrelsen med ansvaret for medlemmerne i ASA.

På alle tænkelige måder er Mads Tarpgaard indbegrebet af en ildsjæl, som nu fortjent kan kalde sig modtager af DBU Jyllands Ungdomslederlegat 2024.

Vi ønsker stort tillykke med prisen, som også indebærer en tur med en samlever/ægtefælle til en af landsholdenes udekampe.