I weekenden var Seest Boldklub i Kolding centrum for en helt særlig fodboldfestival.

Her var børn og unge med handicap og særlige behov nemlig inviteret til en dag i fodboldens tegn krydret med en masse sjove sideaktiviteter uden for fodboldbanen - heriblandt fodbolddart, fartmåler og ansigtsmaling.

Fodboldfestivalen der blev arrangeret som en del af projekt ’En del af holdet’ i samarbejde mellem DBU Jylland, DBU Fyn, DBU og Parasport Danmark, havde deltagelse fra ni hold fra seks forskellige jyske og fynske fodboldklubber. Initiativet til fodboldfestivalen skal findes i klubberne selv:

- Der kommer løbende flere hold for børn og unge med særlige behov, og mange af dem savner flere muligheder for at møde lignende hold fra andre klubber. Vi er derfor glade for, at Seest Boldklub og Kolding Kommune var med på at stable en fodboldfestival på benene hos dem, og at de ni hold havde lyst til at deltage, fortæller Stine Sloth Jensen, Parasport Danmark.

Hvad siger deltagerne?

Annika, Esbjerg IF 92 (Træner)

"Børnene har fået nye venner og oplevet, hvordan sammenhold kan vokse gennem kampene. Det er fantastisk at se, hvordan de træder ud af deres komfortzone og føler sig trygge i nogle uvante rammer. Det har givet dem en enorm stolthed at repræsentere deres klub, og det bekræfter mig i, hvor vigtigt det er med arrangementer som dette, hvor børnene virkelig kan udvikle sig både på og uden for banen."

Andreas, Gødvad IF (Spiller)

"Det var sjovt at spille kampe i stedet for kun at træne, og jeg vil gerne være med igen. Det kunne også være spændende at prøve det på vores egen hjemmebane. Dommerne var gode, men jeg ville ønske, at kampene varede lidt længere for vi havde det virkelig sjovt og tiden gik hurtigt."

Emil, Esbjerg IF 92 (Spiller)

"Det var sjovt at være med til fodboldfestivalen. Det er fedt, at der bliver taget initiativ til, at vi kan spille uanset om man har ADHD eller andre udfordringer - alle kan være med. Jeg har de bedste trænere og de bedste medspillere omkring mig, og det gør, at jeg føler mig tilpas og tryg ved at spille. Stemningen var fantastisk, og vi spillede gode kampe mod stærke modstandere."

En del af velfærdsalliancen
Baggrunden for at fodboldfestivalen fandt sted i netop Seest Boldklub skyldes velfærdsalliancen, som er indgået mellem DBU Jylland, DBU og Kolding Kommune. Aftalen sigter mod at styrke samarbejdet mellem fodboldens verden og kommunerne for at skabe flere muligheder for alle - uanset niveau eller forudsætninger for at blive en del af fodboldens fællesskab.

- Arrangementet er et fantastisk eksempel på, hvad vi kan opnå gennem samarbejde. Velfærdsalliancen med Kolding Kommune er et vigtigt skridt i retningen af at inkludere alle børn og unge i en lokal fodboldklub og et bevis på, at fodbold er for alle – uanset hvilke udfordringer man måtte have, fortæller Mads Ravn fra DBU Jylland, der er Kommunekonsulent i Sydjylland og projektansvarlig for 'En del af holdet'.

Til fodboldfestivalen var der ikke fokus på resultater, men på at alle kunne være med og fik en god oplevelse.

- I Kolding er vi stolte af at være værter for den allerførste Fodboldfestival for børn og unge med særlige behov. Fodboldfestivalen understøtter vores parasportsatsning i kommunen, og vi håber, at mange familier har lyst til at komme og opleve, at fodbold er for alle, udtaler formand for Sundhed og Fritid, Birgitte Kragh.