Regnen har silet ned i stride strømme i de første måneder af 2024.

Det har givet mange forskellige udfordringer, bl.a. har det efterladt store mængder blankt vand på mange fodboldbaner rundt omkring i de jyske klubber.

Derfor skulle man måske tro, at der er blevet spillet færre fodboldkampe i år end normalt på nuværende tidspunkt.

Men sådan forholder det sig ikke. Tværtimod.

Faktisk viser en helt frisk opgørelse, at der blevet gennemført flere fodboldkampe i de første tre spillerunder af DBU Jyllands seniorturneringer i marts og april 2024 end i samme periode i 2023 på trods af vejret samt en senere sæsonstart.

De vigtige kunstgræsbaner

Opgørelsen er lavet på baggrund af de første tre runder for herrerækkerne: JS1, JS2, Serie 1, Serie 2, Serie 3 og Serie 4 og kvinderækkerne: Kvindeserie Vest og JS.

Hvor der i 2023 blev afviklet 78,9 procent af 1152 kampe, er der i 2024 blevet afviklet 85,2 procent af 1176 kampe.

Og hvad er forklaringen så?

”Ja, nøgleordet er først og fremmest kunstgræsbaner”, lyder svaret fra DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen, og han fortsætter:

”Kunstgræsbanerne giver klubberne mulighed for at spille trods megen nedbør, og så er vores oplevelse, at der er rigtig megen fleksibilitet i klubberne til at flytte f.eks. ude- og hjemmekampe. Mange af de nuværende seniorspillere er opvokset med kunstgræs, og de foretrækker en kunstgræsbane på udebane, hvis alternativet er en dårlig lysbane på hjemmebane eller en udsættelse”, lyder vurderingen fra DBU Jyllands turneringschef.

Der findes omkring 200 kunstgræsbaner i Jylland.

Heldigvis har den seneste tids sol, stigende temperaturer og ophold i nedbørsmængderne også gjort mange græsbaner spilbare. Derfor er banesituationen efterhånden normaliseret i de fleste klubber.