Det er ikke hverdagskost, at 75 pigespillere dukker op til træning på anlægget ved Mejdal-Halgård Fodbold. Men det var altså tilfældet fredag 12. april, hvor omegnsklubberne, Vinderup IK og Mejrup GU, også mødte op med spillere og trænere.

Fællestræningen blev sat i søen af Holstebro Kommune og DBU Jylland, og var et fodboldtilbud for alle interesserede fodboldpiger. Og dem var der heldigvis mange af i Mejdal-Halgård Fodbold.

Karina Bramm Brøndum er blandt de frivillige i Mejdal-Halgård Fodbold og deltog med sine U14 og U15 Piger, og meldingen lyder på, at det var en skøn oplevelse.

- Det gik over al forventning. De var motiverede og lyttede og deltog. De kløede bare på. Mine piger synes det var sjovt og har allerede spurgt ind til, hvornår de skal det næste gang, siger Karina Bramm Brøndum, hvis frivillige hverv ikke stopper ved at være træner. Hun er også bestyrelsesmedlem og kampfordeler i klubben, samt i øvrigt nyvalgt medlem til DBU Jylland Region 2’s bestyrelse.

Fakta

Sådan blev arrangementet til+

Baggrunden for tiltaget bunder i, at en stribe repræsentanter for pigefodbold i Holstebro Kommune har været samlet i DBU Jylland Region 2’s kontor for at drøfte, hvordan pigefodbolden i området kan løftes. Her ønskede flertallet fællestræning, både for det sociale og værdifulde med at mødes på tværs af klubgrænserne, men også for at løfte trænernes niveau med inspiration.

Der var også et ønske om bedre værktøjer til rekruttering og ikke mindst fastholdelse i forbindelse med, at rigtig mange pigeungdomsspillere drager på efterskoleophold.

Holstebro Kommune bidrager med 300.000 kroner for at fremme pigefodbolden i kommunen.

Relationer på tværs af klubgrænser
Klubfolkene havde i deres stille sind håbet på 40 deltagere og blev i sagens natur glædeligt overrasket, da tæt på dobbelt så mange meldte sig til.

Formålet for Karina Bramm Brøndum og hendes spillere var udover en god ekstra træning også at skabe relationer på tværs af klubberne.

- Vi kunne godt tænke os kende de øvrige pigespillere og være med til at opbygge et større fællesskab. Min datter mødte fx en anden pige, hun skal på samme efterskole som. Det hjælper også på lidt længere sigt, når de med al sandsynlighed bliver slået sammen, lyder det fra Karina Bramm Brøndum.

Efter fodboldtræningen med fokus på leg, sammenhold og klassisk fodboldsetup, var der afsat en time til social hygge med forplejning i cafeteriaet.

Næste initiativ er allerede planlagt 3. maj med noget nær samme opsætning, blot med de lidt yngre fodboldpiger i U10-U12.

For at fremme pigefodbolden yderligere i området er DBU Jylland i dialog med Holstebro Kommune om at indgå en Velfærdsalliance.