Sådan gør du, når I må melde afbud til en kamp
Det kan ske for ethvert hold, at man må melde afbud til en kamp. Her får du tjeklisten til, hvem der skal have besked, så ingen går forgæves før, under eller efter den aflyste kamp.
Det er kampdag på stadion.
Cafébestyreren er mødt tidligt ind for at lægge pølserne på grillen, banepasseren er i gang med at sætte hjørneflagene op og i boldrummet er endnu en frivillig i gang med at pumpe kampbolden. Dommeren er ved at sætte sig i bilen for at køre til kampen, mens opkridteren allerede blev færdig med sit arbejde dagen før.
Der kan nemlig være mange involverede, når en fodboldkamp skal spilles.
I må melde afbud til kampen
Et par dage før kampen må du kapitulere og opgive at stille hold. Du ærgrer dig, men der er ikke andet at gøre end at melde afbud.
Men hvordan skal du sikre dig, at alle får besked, så ingen går forgæves? Se vores tjekliste her:
Tjekliste ved afbud
- Kontakt modstanderholdets kampfordeler og/eller træner (se kontaktinfo i Fodbold App'en eller på DBU Jyllands hjemmeside i kampsøgningen).
- Kontakt din egen kampfordeler, dette er specielt vigtigt ved hjemmekampe.
- Ved hjemmekampe: Kontakt den lokale dommerpåsætter, hvis kampen skal spilles indenfor den næste uge. Kontakt dommervagten, hvis afbuddet er på spilledagen eller i samme weekend.
Ved udekampe: Her er det modstanderklubben, der varetager dommerafbuddet.
Hvorfor skal kampfordelerne involveres?
Klubbernes kampfordelere er nøglepersoner, også når det gælder om afbud til en kamp. Det er oftest kampfordeleren, der ved, hvilke personer i klubben, der er involveret og derfor skal have beskeden. Derfor er kampforderen faktisk ofte vigtigere at få fat i end modstanderholdets træner.
- Det er fuldt forståeligt, at det nogle gange skal gå stærkt med at få meldt afbud, men vi oplever jævnligt, at der står en del frustrerede mennesker tilbage, som forgæves stod klar, fordi de ikke havde fået beskeden, forklarer Ole Frandsen, turneringschef hos DBU Jylland.
Hvis du følger tjeklisten ovenfor, slipper du for at ulejlige frivillige, som kan bruge deres tid på noget andet i stedet. Bl.a. kan DBU Jylland i de fleste tilfælde nå at finde en anden kamp til dén dommer, der skulle have dømt jeres kamp.