Hybridgræsbaner oplever en stadig større popularitet.

Det er dog en ganske bekostelig affære at få råd til en hybridbane, som med sin blanding af græs og kunstige plastikstrå giver en mere holdbar græsbane.

For at hjælpe til udbredelsen af banerne med det særlige underlag, har DBU oprettet en pulje på i alt ti millioner kr., som i alt ti projekter kan få del i (med et bidrag på én million kroner pr. bane).

Her er det muligt at få tilskud

Ønsket fra DBU’s bestyrelse er at få hybridbanerne geografisk spredt i Danmark, så flest muligt kan få glæde af at spille på banerne. Da der allerede er givet tilsagn til de første fire baner, gælder det, at det et muligt at søge om støtte til en hybridbane i disse områder:

- Nordjylland   (DBU Jylland Region 1's område)
- Vestjylland    (DBU Jylland Region 2's område)
- Sydjylland      (DBU Jylland Region 4's område)
- Viborg             (til brug for bl.a. Kvindelandsholdet)

De fire baner, som så småt er i støbeskeen efter de første ansøgningsrunder kommer til at ligge hos Forum Horsens/Nordstern Arena Horsens, Nature Energy Park Odense Stadion, Maribo Boldklub samt ved Aakirkeby Hallerne på Bornholm.

Hybridbaner

Den særlige type fodboldbaner udmærker sig nemlig ved at være en græsbane med en mindre mængde kunstgræs i. Det betyder kort sagt, at man får en væsentlig mere slidstærk bane end en traditionel græsfodboldbane.

Typisk består en hybridbane af fem procent kunstige strå og 95 procent græsstrå.

De kunstige strå og græsstråene blander sig med tiden med hinanden og giver et naturligt resultat og en fyldig plæne.

Yderligere info

Kontakt seniorkonsulent Anders Kjær (ankj@dbu.dk) for spørgsmål vedr. tekniske spørgsmål vedr. baner og lignende. Kontakt seniorkonsulent Metin Dincer (dime@dbu.dk) for kriterier og ansøgningsproces.

Ansøgninger skal indsendes senest 2. oktober 2023. Find ansøgningsskema og tilhørende skabelon her.