Behøver man at løbe for at spille fodbold?

Svaret er nej.

Og nu vil morsomme sjæle måske tro, at der hentydes til en flok utrænede serie-spillere.

Men det er ikke tilfældet.

Gå-fodbold er nemlig en særskilt spilleform, som tiltrækker flere og flere aktive.

Rent praktisk er der reelt blot tale om almindelig fodbold med den enkelte regel, at man kun må gå.

Med spilleformen kan forskellige målgrupper fortsat opnå glæden ved fodbold. F.eks. hvis man er kommet op i alderen, og bentøjet ikke længere kan holde til løb. Men gå-fodbold kan også være relevant for andre målgrupper.

Fodbold til flere

”Lige nu popper gå-fodbold op flere forskellige steder, bl.a. i Silkeborg og i Givskud, og det fungerer rigtig godt. Vi ønsker at skabe et overblik over, hvad der rent faktisk findes af aktiviteter og indsamle erfaringer og viden herfra, så flere kan få glæde af aktiviteterne, og så skal vi have set på, hvad vi kan og skal tilbyde som organisation på dette område, og hvad der giver mening for vores klubber, at vi går ind i”, forklarer Henriette K. Jensen, udviklingschef i DBU Jylland.

Til dette formål har DBU Jylland derfor besluttet at samle en særlig arbejdsgruppe med fokus på gå-fodbold.

Gruppen kommer til at bestå af frivillige ildsjæle fra DBU Jyllands regioner og turneringssektoren, men også klubrådgivere og kommune-konsulenter, der har erfaring med at skabe alternative aktiviteter og tiltag for forskellige målgrupper.

Spændende perspektiver

”Vi ønsker jo egentlig blot, at flest muligt får glæde af fodbold, og umiddelbart er der jo rigtig spændende perspektiver i gå-fodbold. Der findes mange friske ældre mennesker, der har lyst til at røre sig og holde sig sunde. Og forskning viser jo, at fodbold er utrolig sundt. Vi har i forvejen rigtig gode tilbud som motionsfodbold og fodbold fitness, som jo også er lidt i samme boldgade, og i mange klubber er der allerede spillere, der mødes f.eks. en formiddag og spiller lidt fodbold. Det afgørende er ikke, hvad tingene hedder eller hvilken etikette, som vi sætter på, men at flest muligt får mulighed for at være med til fodbold”, siger Henriette K. Jensen.

Rent formelt vil arbejdsgruppen referere til DBU Jylland Seniorudvalg.