Preben har en ambition. Ambitionen har altid været at passe fløjten og gøre det godt som fodbolddommer. Nu er han kåret som Årets Breddedommer i DBU Jylland Region 4.

Men ambitionerne har ingenlunde handlet om at stige i graderne og dømme i de højere rækker. Nej, Prebens motivation har hele vejen været glæden ved fodboldkampene. Og dem har der været en del af.

2222 kampe har han fløjtet op og af i DBU Jyllands turneringer, siden han for 40 år siden bestod dommereksamen.

- Han er en af de mange, der dømmer kampene uden at kny. En af dem, som klubberne godt kan lide, lød det fra Jan Kierkensgaard, formand for DBU Jyllands Dommerområdegruppe 4 på talerstolen ved DBU Jylland Region 4's årsmøde i Vejen torsdag.

Han er en af de mange, der dømmer kampene uden at kny. En af dem, som klubberne godt kan lide. Jan Kierkensgaard, formand for DBU Jyllands Dommerområdegruppe 4


72 år og stadig klar på fodboldbanen

Selvom dåbsattesten for nogle kan lyde lidt støvet, så er Preben stadig klar på dommeropgaverne. I de senere år har bentøjet protesteret lidt, men dog ikke mere end at han i 2023 er noteret for 57 kampe indtil nu.

Kampene 11 mod 11 er af hensyn til bentøjet nedprioriteret, for løbedistancerne passer bedre på de mindre baner, og så får alle kampens aktører stadig en god oplevelse.

Socialt er Preben også en aktiv deltager i dommerklubbens arrangementer.

En vaskeægte breddedommer i ordets allerbedste forstand. Det har bestyrelsen valgt at anerkende med titlen som Årets Breddedommer i DBU Jylland Region 4. Preben Wortmann blev kåret ved regionens årsmøde torsdag den 23. november i Vejen Idrætscenter.

Tillykke.