330 bor der i sønderjyske Arrild i Tønder Kommune. Men at det er en lille by betyder ikke, at der ikke sker noget.

For blandt de 330 Arrildborgere tog byens frisørduo, Edith Linding og Jette Kjeldstrøm, for et år siden initiativ til at kickstarte et kvindefodboldhold. En frisk idé blev til virkelighed via beskeder rundt i det lokale netværk, og i dag spiller 17 kvinder i alderen 17-45 år fodbold på banerne bag sommerhusområdet i Arrild Ferieby.

Mere end bare fodbold
Sammen med bevægelse og boldteknik er der også vokset et fællesskab og et sammenhold, som er mundet ud i byfestaktiviteter, sociale arrangementer og støtteinitiativer til bl.a. Lyserød Lørdag.

- Til hjemmekampene er vi godt bakket op af lokalsamfundet, lyder det i klubbens indstilling.

Der vanker nemlig ofte kaffe og kage på sidelinjen, og holdets sammenhold har også smittet positivt af på andre målgrupper. Arrild IF har nemlig også i kølvandet på kvindesuccesen fået stablet to børnehold på benene.


Kvindeholdets rødder stammer måske nok fra Arrild, men faktisk er spillerne spredt geografisk over en større del af nærområdet helt ind mod Aabenraa. Samstemmende siger spillerne, at det er fællesskabet, der trækker dem ind og holder dem fast.

Uagtet at niveauet på holdet går fra nybegynder til tidligere seriespillere, så er kampgejsten og vinderviljen i top. Når slutfløjtet lyder, er der dog fuldt fokus på hygge og sammenhold.

Ingen raketvidenskab, men et sundt og inspirerende fællesskab på initiativ af dynamiske kvinder.

Det vellykkede initiativ i Arrild blev torsdag den 23. november belønnet med DBU Jylland Region 4's Initiativpris, som blev overrakt med vandrepokal og blomster til hele kvindeholdet, som var mødt frem til regionens årsmøde i Vejen Idrætscenter.

Tillykke.

Læs også magasinartiklen: