Hover IF er netop blevet kåret som Årets Fodboldklub 2023 i DBU Jylland Region 3, som dækker over Østjylland. Fire repræsentanter fra klubben blev klappet op for at modtage hæderen på unionens årsmøde i Forum Horsens onsdag 15. november.

Og det er ingen tilfældighed, at den flotte hæder tilfalder Hover IF.

Der er god energi i og omkring klubben, som er veldrevet på flere fronter: De er i år blevet DBU Børneklub, opgaverne er spredt ud på flere hænder, der er styr på det organisatoriske, trænerne bliver tilbudt uddannelse, de prioriterer sammenhold på tværs af årgangene, og de oplever medlemsfremgang.

U12-spiller imponerede og tiltrak nye spillere
Her i 2023 er Hover IF blevet udnævnt til at være DBU Børneklub. Det er et synligt bevis på, at der er handling bag ordene, når man siger, at man gerne vil prioritere børnefodbolden.

De har fundet den rette børneudviklingstræner i Toke Serritslev, som har formået at løfte børnesegmentet med de enkelte spillere i centrum.

Han var bagmand bag et af de mere kreative rekrutteringstiltag. Sammen med nogle af klubbens børnespillere besøgte han den lokale børnehave, hvor der blev sat lidt mål og diverse lege op.

- Særligt U12-spilleren, der kunne lidt forskellige skills med bolden skabte stor begejstring for de små i børnehaven. Flere af dem er efterfølgende begyndt at spille fodbold i klubben, fremgår det af klubbens indstilling.

Medlemsfremgang ingen tilfældighed
Med ovenstående tiltag ser vi det heller ikke som en tilfældighed, at man har haft medlemsfremgang det seneste år, og ikke mindst på børnesiden.

Klubben arrangerer også ture til stævner for klubbens børnehold på tværs af årgangene for at styrke sammenholdet.

Alt i alt er Hover IF en moderne og velfungerende klub, som nu kan kalde sig Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 3.

Som modtager af prisen kommer Hover IF også med i opløbet om at blive Årets Fodboldklub i Danmark, hvilket afgøres i starten af 2024.