De jyske kommuner og fodboldklubber kan fra 1. marts møde et nyt ansigt.

Det tilhører 30-årige Mads Ravn, der som nyansat konsulent træder ind i DBU Jyllands Samfunds & Kommune-team.

Mads kommer til DBU Jylland fra Kolding IF, hvor han har været ansat de seneste fire et halvt år.

I DBU Jylland skal han arbejde med at styrke relationen mellem de syd- og sønderjyske kommuner og de lokale fodboldklubber til gavn for begge parter. Altså det der svarer til Region 4’s område.

Mads er bosat med sin familie i Vester Nebel ved Kolding og har bl.a. en kandidatuddannelse i idræt ved Århus Universitet med i bagagen.

En stærk værktøjskasse

I sin tid hos Kolding IF har Mads bl.a. haft ansvar for afvikling af events (f.eks. fodboldskoler og camps), været koordinator på samarbejdet med de lokale skoler samt været ansvarlig for klubsamarbejdet med klubberne i FSK (fodboldsamarbejdet i Kolding Kommune). Siden 2021 har han fungeret som Talentchef og Head of Coaching.

Det har til sammen givet ham en bred erfaring med forenings- og organisationsarbejde, ligesom et tæt samarbejde med Kolding Kommune har givet ham et godt kendskab til kommunale processer og arbejdsgange.  

Dertil kommer en bred baggrund som frivillig og træner i fodboldverdenen. Udover sine erfaringer fra Kolding IF har han bl.a. været træner i IF Lyseng, Bjert IF og Sdr. Stenderup IF.

Fodboldens store værdi

Mads Ravn afløser Henrik Sørensen, der har skiftet spor fra fodbolden til at blive foreningsudvikler inden for padel og tennis.

En kommunekonsulents opgave handler bl.a. om at understøtte den løbende dialog og de daglige snitflader mellem fodboldklubber, kommuner og DBU Jylland, men fodbold bruges også i stigende udstrækning som værktøj til at løfte velfærds-indsatser. Derfor arbejder kommunekonsulenter også med at etablere såkaldte velfærdsalliancer, hvor en kommune og fodboldens parter forpligter hinanden til nogle særlige indsatser, f.eks. omkring sundhed, forebyggelse og det sociale område.

Udover Mads Ravn består DBU Jyllands Samfund & Kommune-team af afdelingsleder Jacob Ebsen Madsen, kommunekonsulent Mike Winther, kommunekonsulent Emil Ballisager samt prokoordinator Anders Østergaard og projektleder Edin Hajder.