Anne og Søren - to af fodboldens ildsjæle
Engagerede frivillige er fodboldens fundament. Anne Andersen og Søren Juul Jensen har i over 25 år ydet en stor indsats, både på klubniveau og i DBU Jylland.
Anne Andersen og Søren Juul Jensen er begge blevet hædret med DBU’s Sølvnål.
Er der noget, som kendetegner Anne Andersen og Søren Juul Jensen, er det deres store engagement i hver deres klub. Begge er ildsjæle helt ind til knoglerne, og har gennem en lang årrække bidraget med mange timers frivilligt arbejde - både på banen, i klubrummet og i bestyrelseslokalet.
Og det er netop for mange års tro tjeneste i henholdsvis BMI (Beder-Malling Idrætsforening) og Viby IF, at de begge er blevet hædret med DBU's Sølvnål.
DBU's Sølvnål
DBU’s sølvnål kan tildeles ledere og trænere, der har gjort sig særligt fortjent ved deres arbejde for fodbolden i en klub under DBU, DBU’s lokalunioner, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen i samlet minimum 25 år; eksempelvis bestyrelsesmedlemmer, udvalgsmedlemmer i ungdoms-, senior og sportsudvalg, holdledere, ulønnede trænere, kampfordelere mv.
Et brændende fodboldhjerte
Anne Andersen har siden 1988 været en del af BMI. Først som pigetræner og sidenhen som bestyrelsesmedlem og medlem af dameudvalget i klubben. Faktisk var hun med til at oprette dame/pigeafdelingen i klubben tilbage i 1990, og senere indførte hun "BMI pigefødselsdag", som er en årlig tilbagevendende begivenhed og et absolut højdepunkt hos kvinderne/pigerne i BMI.
Foruden sit arbejde i BMI, sidder Anne Andersen også i bestyrelsen i DBU Jylland Region 3, for hvem hun også har haft flere forskellige roller siden 2000.
Hun har et brændende fodboldhjerte og har altid været særligt motiveret for arbejdet med kvinderne/pigerne Lars Jensen (BMI Fodbold) i indstillingen af Anne Andersen til DBU's Sølvnål.
Tre skarpe til Anne Andersen
Hvorfor er du frivillig i fodboldens verden?
- Fordi det fylder mit liv med stor glæde. Jeg kan bidrage til, at piger og kvinder kan spille fodbold på lige fod med drenge og herresenior i de danske klubber. Og så kan jeg være med til at skabe store fodboldoplevelser og dyrke det vigtige i klubben, som er fællesskab, glæden ved fodbold, livslange venskaber og masser af god motion.
Din bedste fodboldoplevelse?
- Det er svært at pege på én ting efter snart 35 år i klubben, for der er rigtig mange gode fodboldoplevelser. Dog vil jeg nævne vores afslutnings/fødselsdagsfest i pige/kvindeafdelingen i BMI, der finder sted hvert år i uge 41. Det er et arrangement, jeg har stået i spidsen for igennem alle årene. Der bliver serveret kagemand, boller og varm kakao. Og så bliver der uddelt pokaler, hvor trænerne holder tale om året, der er gået, og der bliver uddelt 10, 15, 20 og 25 års jubilæum til spillere, der har været aktive i klubben. Jeg bliver også nødt til at nævne mine egne kvindeseniorer i BMI, der er rykket op i Jyllandsserien. Det er jeg enormt stolt over, og de er virkelig guld værd og spreder en masse god fodboldenergi.
Jeg er også meget stolt og rørt af over, at jeg nu har modtaget DBU's Sølvnål. Det betyder meget, at BMI har indstillet mig til at modtage nålen. EM-triumfen i 1992 bliver jeg simpelthen også nødt til at nævne som det sidste - den oplevelse glemmer jeg bare aldrig.
Hvad er det vigtigste for DBU Jylland/Region 3 at have fokus på?
- Fokus er 100% på breddefodbolden, og at Region 3 kan understøtte de små lokalsamfund. Vi har mange frivillige rundt i klubberne, som gør et helt fantastisk stykke arbejde hver eneste dag. Dem er jeg meget stolt over, og det er vigtigt, at vi husker at hædre dem. Et fortjent skulderklap er guld værd, så det er vigtigt, at klubberne husker at indstille eventuelle prismodtagere.
Med Viby Idrætspark som baghave
Søren Juul Jensen er næsten født og opvokset på Viby Idrætspark, som kun var et spytkast væk fra hjemmet. Allerede i 1960 trak han som purung ungdomsspiller i Viby-trøjen for første gang. Sidenhen har Søren både været seniorspiller, træner, holdleder og formand i Viby IF. I 1997 blev han en del af bestyrelsen i DBU Jylland Region 3, hvor han stadig sidder i dag.
Men det er for de mange år med tusindvis af frivillige timer i Viby IF, som Søren Juul Jensen nu er blevet hædret for med DBU's Sølvnål.
Tre skarpe til Søren Juul Jensen
Hvorfor er du frivillig i fodboldens verden?
- Jeg er vel nærmest født ind i foreningslivet og frivillighed. Min far var "Mr. Viby", og vi boede 50 meter fra Viby Idrætspark - så jeg levede nærmest der. Fodbold er verdens bedste leg, så det har været helt naturlig for mig at bruge meget af min fritid på det gennem hele livet.
Din bedste fodboldoplevelse?
- Dem har der været mange af - både på og uden for banen. Kammerater, sammenhold, oprykninger, omklædningsrummet, festerne - dét, at være en del af noget større.
Som spiller var det især de små momenter. Når man fik en god aflevering og gik forbi en mand, så den næste, og så til sidst forbi målmanden og sparkede bolden ind i et tomt mål - jublen med gutterne efterfølgende, der havde armene i vejret. Det var fantastisk.
Jeg husker også meget tydeligt, da jeg som 16-årig var udtaget til et udvalgt jysk hold. Jeg stod på Aarhus Havn i min blå blazer med JBU-logo på brystet og skulle til København og spille for Jylland. Det var en kæmpe oplevelse og noget, jeg stadig er stolt over i dag.
Hvad er det vigtigste for DBU Jylland/Region 3 at have fokus på?
- Det vigtigste lige nu er modernisering af organisationen. Derudover er der tre vigtige fokuspunkter, som vi arbejder med:
- DBU Børneklubber.
- Hvordan vi forhindrer frafald af medlemmer i klubberne.
- Fodbold i landsbyerne og de små lokalsamfund.