25-års jubilæum til breddefodboldens tro væbner
René Brun Pedersen kan fejre 25-års jubilæum som ansat hos DBU Jylland lørdag 1. april. Den sindige og pligtopfyldende Spjald-borger gør altid en dyd ud af at lette klubfolkenes hverdag.
Mange af klubfolkene i det midt- og vestjyske område ved godt, hvor serviceminded René Brun Pedersen er. Og de gør flittigt brug af det.
Så hvis en kampfordeler har overset en deadline for en tilmelding, eller hvis en træner efter turneringssammensætningen gerne vil skifte fra B-række til C-række, så ved de godt, hvem de skal henvende sig til. De ringer til René, og så finder han som regel en løsning.
Også selvom chefen har sagt, at det er for sent.
Når kollegerne beskriver René Brun Pedersen, er det med ord som pligtopfyldende, loyal, vellidt, perfektionistisk, med et stort servicegen og med en uopslidelig, men underspillet, vestjysk humor. Ordet stædig og endda pissestædig følger som regel trop.
René Brun Pedersen har lørdag 1. april gennem 25 år været ansat på DBU Jylland Region 2-kontoret i Holstebro. Der bliver afholdt reception for jubilaren i nabobygningen i Idrætscenter Vest dagen inden, nemlig fredag 31. marts.
På vej til et liv som mejerist
René P, som han ofte bliver kaldt, er i dag turneringsansvarlig i DBU Jylland Region 2. Det dækker det midt- og vestjyske landskab, hvor der er 31.953 registrerede fodboldspillere.
Han sætter en stor ære i at levere et godt produkt, altså en god turnering, til trænere og ledere i områdets fodboldklubber.
Egentlig startede han voksenlivet i en helt anden arena, da han som ung kom i lære som mejerist. En voldsom motorcykelulykke i 1997 satte dog en brat stopper for det fysisk krævende arbejde.
Faktisk blev begge ben amputeret fra knæleddet og nedefter efter en stribe risikofyldte operationer, så han måtte finde sig til rette med et kontorjob i stedet.
Det blev så, takket være daværende formand i Region 2, Jens Christensen, hos DBU Jylland, hvilket har været et så godt match, at René P nu kan fejre 25-års jubilæum i fodboldens verden.
Blå bog: René Brun Pedersen
Alder: 47 år
Familie: Gift med Mie Brun Pedersen. De har sammen pigerne Tilde på seks år og Lærke på ét år
Hobby: Lystfiskeri, spiller dart i Spjald Dartklub, har også spillet billard
Tidl. job: Var i lære som mejerist som ung
Frivilligliv: Er med i en styregruppe for Spjald Byfest, og han har været kasserer i Spjald Billardklub. Han har i 20 år været frivillig som turneringsansvarlig for Ramsing Cup
Fodboldkarriere: Spillede som dreng fodbold i Spjald IF og stoppede som 16-årig
Beskriv dig selv med tre ord: Tålmodig, hjælpsom og pligtopfyldende
Bonus-info: Efter han stoppede med at spille fodbold og håndbold som 16-årig, begyndte han at spille tennis i Spjald Tennisklub. Her blev han formand allerede som 18-årig og tre år frem
Frivillig af et godt hjerte
Et andet godt match har været René og kollegaen, Mie. De har arbejdet sammen i årevis på kontoret i Holstebro, og det samarbejde er faktisk gået så godt, at de i dag deler både arbejde, bolig, børn og efternavn.
Ved siden af kontorjobbet har René P i årevis været frivillig i diverse foreninger i det lokale område. Han blev som blot 18-årig formand i Spjald Tennisklub, han har været kasserer i Spjald Billardklub, han er med i styregruppen for Spjald Byfest, og tidligere har han i 20 år været turneringsansvarlig for Ramsing Cup.
De 25 år på et fodboldkontor er gået godt, på trods af at fodbold ikke er et udpræget interesseområde for jubilaren. Han har dog spillet fodbold som dreng, og han holder med det tættest beliggende superligahold, men ”kan altså ikke navnene på ret mange af spillerne”.
Men derfor kan han alligevel godt sammensætte nogle gode turneringer.
Vi ønsker stort tillykke med jubilæet!
Tre spørgsmål til jubilaren
Hvad er dine primære arbejdsopgaver?
- Det er at lave turneringer for klubberne her i Region 2. Det er også rådgivning og support til de mange henvendelser, men det er svært at forklare, da det favner meget bredt. Det er også vedligehold af hjemmeside, opdatere datoplaner og generelt klargøring og planlægning af fodbolden i området.
- Jeg plejer at sige, at jeg sammensætter turneringerne. Man kan desværre aldrig gøre alle tilfredse, men jeg prøver.
Hvornår er det ekstra fedt at have dit arbejde?
- Det er, når jeg får positiv feedback fra klubberne eller de frivillige. Det er altid dejligt, når folk bliver glade. Jeg laver også selv frivilligt arbejde, fordi det giver mig en glæde at hjælpe andre med at få gode oplevelser. På den måde får man meget positivt igen.
Hvis ikke du havde været på DBU Jylland-kontoret i Holstebro, hvor havde du så været?
- Så havde jeg garanteret været mejerist. Jeg har også altid ønsket mig at arbejde i en bank. Det vil passe godt til mit temperament og med min ordenssans, så det ville nok have været en anden mulighed for mig.