Der bliver fuld fokus på fodbolden, børnene og de lokale klubber i Sønderborg Kommune i de kommende fem år. Det er resultatet af den Velfærdsalliance, som Sønderborg Kommune netop har indgået med DBU og DBU Jylland.

Underskriften blev formelt sat ved en seance på Sønderborg Fremads fodboldanlæg, og aftalen gælder indtil den 31. december 2027.

Velfærdsalliancen blev underskrevet af Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, DBU’s formand, Jesper Møller, DBU Jyllands formand, Bent Clausen og DBU Jylland Region 4’s formand, Jens Chr. Hansen.

Aftalen kommer de lokale fodboldklubber direkte til gode i form af et målrettet fokus på bl.a. børnefodbold, pigefodbold og motionsfodbold.

Aftalens indhold

  • Verdens bedste børnefodbold i Sønderborg Kommune. Fokus på at styrke udviklingen af børnefodboldmiljøerne hos klubberne med afsæt i DBUs Børnestrategi.
    • Samarbejde med de lokale fodboldklubber om at blive DBU Børneklub. Sønderborg Fremad, Sønderborg Boldklub BNS og Egen UI er allerede blevet DBU børneklub. Nord-Als Boldklub, Dybbøl IU arbejder med at blive DBU Børneklub.
    • Klubudviklingsforløb i Svenstrup IF.
  • Udvikling af pigefodbolden. Indsatsen skal give flere piger adgang til fodboldens fællesskab med motion, venskaber og personlig udvikling. Indsatsen indebærer det fondsfinansierede projekt Get Movin’.
    • Fokus på rekruttering af spillere gennem Pigeraketten. Første forløb er allerede planlagt.
  • Motionsfodbold & fællesskab for særlige målgrupper.
  • Inklusion i fodbold Danmark. Indsatsen har til formål at få mennesker i udsatte positioner, f.eks. hjemløse, psykisk sårbare og misbrugere, med i positive fodboldfællesskaber.
    • Holdet er oprettet i Sønderborg Boldklub og træner hver mandag.
  • Sideevents ved futsal-landskampe. Afvikling af events og aktiviteter i forbindelse med afvikling af landskampe i kommunen. Herunder involvering af fodboldklubber på tværs af kommunen.
Med den nye aftale styrker vi fokus på inklusion og fællesskab, mens vi fortsat lægger vægt på både at få flere børn med i foreningsidrætten og talentudviklingen. Fodbold kan nemlig meget mere end bare det rent sportslige: Her mødes vi i fællesskaber og er sammen på tværs af andre interesser og klasseskel. Erik Lauritzen, borgmester, Sønderborg Kommune

''Fodboldklubberne er en vigtig del af aftalen, fordi det er i klubberne tingene sker. Vi arbejder for inklusion, sundhed og glæde”, udtalte en meget tilfreds formand for Sønderborg Fremad, Kim H. Andersen, i forbindelse med underskrifts-arrangementet.

Han suppleres af DBU Jyllands formand, Bent Clausen:

”Vi er utroligt glade for forlængelsen af Velfærdsalliancen med Sønderborg Kommune. Den nye aftale rummer flere indsatsområder, der kommer klubberne endnu mere til gavn. Særligt er der fokus på at skabe verdens bedste børnefodbold i klubberne i Sønderborg Kommune. Desuden bliver udvikling af pigefodbold et centralt indsatsområde. Vi ønsker dels af synliggøre pigefodbolden endnu mere og samtidig sikre muligheden for, at flere piger får glæde af fodboldens sjove og sunde fællesskab”, understregede han.

Flere børn til fodbold

Også Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, hæftede sig ved bl.a. de lokale fodboldklubbers rolle og ønsket om at få flere børn til at spille fodbold:

”I Sønderborg Kommune er vi glade for ikke blot at fortsætte den eksisterende velfærdsaftale med DBU, men at vi også har videreudviklet den. Med den nye aftale styrker vi fokus på inklusion og fællesskab, mens vi fortsat lægger vægt på både at få flere børn med i foreningsidrætten og talentudviklingen. Fodbold kan nemlig meget mere end bare det rent sportslige: Her mødes vi i fællesskaber og er sammen på tværs af andre interesser og klasseskel”, sagde borgmester, Erik Lauritzen.

Aftalen betyder desuden, at kommunen i perioden vil være vært for fem futsal-landskampe.