Netværksmøde for klubber i små samfund
Under overskriften ”Fodbolden i de små landsbysamfund” inviterer DBU Jyllands Region 3 til to netværksmøder henholdsvis 24. og 31. maj. Formålet med netværket er at skabe et forum, hvor I som klub har mulighed for at udveksle ideer og holdninger med andre klubber.
Når man lever i et område, hvor befolkningsvæksten er sat på standby eller måske endda er stagnerende, så kan det være vanskeligt at mønstre fodboldspillere nok til hold i diverse årgange – eller måske til overhovedet at holde klubben i live.
Det er realiteten og hverdagen for mange, jyske fodboldklubber, som lever i landsbysamfund.
Den gode nyhed er, at opfindsomheden er kæmpestor, og at mange frivillige kæmper med næb og kløer for at holde gang i fodboldafdelingen.
Nu kan du og din klub deltage i netværksmøde med andre klubber, som står i samme situation som jeres.
Vi afholder derfor to netværksmøder for netop klubber i små landsbysamfund, som vi definerer med byer med under 1000 indbyggere.
Det første netværksmøde er onsdag 24. maj klokken 19.00-21.00 hos Værum GF.
Det andet netværksmøde er onsdag 31. maj klokken 19.00-21.00 hos Bjerre Herred Fodbold.
Læs mere og meld jer netværksmødet
- Vi har ikke mindst i herreseniorafdelingen fået flere spillere, så vi nu er omkring 50 til træning. Kim Uldahl, formand i Bjerre Herred Fodbold
Når to plus to giver fem
Fodboldklubber har en enormt vigtig rolle i de mindre landsbysamfund. Klubben er, sammen med et supermarked og en skole, blandt de væsentligste elementer, som eventuelle tilflyttere kigger mest på.
Blandt andet derfor er der også alle mulige gode grunde til at kæmpe for at bevare alle fodboldklubber. I Bjerre Herred Fodbold slog de med succes pjalterne sammen med naboklubberne i 2021.
- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det var det rigtige for os. Jeg tror, vi havde været markant færre spillere, hvis ikke vi havde gjort det, siger Kim Uldahl, der er formand i Bjerre Herred Fodbold.
Bjerre Herred Fodbold består af fodboldafdelinger fra henholdsvis Stouby og Hornsyld. Rårup og Stenderup er med i et klubsamarbejde på ungdomssiden.
- Vi har ikke mindst i herreseniorafdelingen fået flere spillere, så vi nu er omkring 50 til træning. Tidligere var der færre spillere. Når der er flere spillere, kan man lave bedre træning, fx med niveauopdeling. Langt de fleste spillere kommer for det gode sammenhold, lyder det fra Kim Uldahl.
Bjerre Herred Fodbold har tre hold med i DBU Jyllands seniorturnering på herresiden. Først var der et samarbejde i seniorafdelingen, men siden er ungdoms- og børnerækkerne også kommet med.
- Det var faktisk de unge selv, som i øvrigt går på samme skole, der ønskede det. De havde spillet sammen i ungdomsårene, og så ville de fortsætte med det i senior.
Flere lokationer og flere frivillige
Kim Uldahl kommer her med et par bud på, hvad andre med fordel kan overveje, hvis de overvejer at arbejde sammen med naboklubberne.
- Vi har lagt vægt på at fordele kampe og træningspas på alle lokationer. Vi tror på, det giver flere spillere, hvis vi er repræsenteret i alle små samfund.
- Der føler en del administrative opgaver med sådan en sammenlægning, så det skal man lige være forberedt på. Og så har vi forsøgt ikke at forbigå de frivillige, som har brugt lang tid i de respektive klubber. Dem må man ikke glemme, og man får brug for alle de frivillige hænder, så husk at tage dem med i processen, fx hvordan går man fra to kampfordelere til blot én, spørger Kim Uldahl retorisk.
Kim Uldahl kommer med oplæg om erfaringerne fra Bjerre Herred Fodbold på begge netværksmøder.
Læs mere og meld jer netværksmødet